Un şantier numit Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un şantier numit Craiova
Un şantier numit Craiova

Traficul este dat peste cap de lucrările de asfaltare demarate de municipalitate

Pe 12 străzi ale Băniei se lucra intens în această dimineaţă. O bună parte dintre acestea sunt artere tranzitate de un număr mare de autovehicule. Începând cu centrul oraşului, cartierul Nanterre, Dezrobirii, Nicolae Bălescu şi terminând cu Bulevardele Dacia sau Decebal, unde traficul a fost deviat pe o porţiune de drum din pricina lucrărilor de asfaltare, mersul cu maşina a devenit un calvar pentru şoferii craioveni. „Lucrări de asfaltare se realizează şi pe străzile Nicolae Iorga, Spaniei, Victor Papilian, Dimitrie Geratu, unde facem şi parcările adiacente, Drumul Apelor, Corneliu Coposu şi Mihail Moxa, unde de asemenea asfaltăm şi amenajăm şi parcări“, a declarat Iulia Mladin, angajat al Serviciului de Imagine al Primăriei Craiova.
Deşi lucrările ar trebui să fie efectuate în timpul nopţii, o parte din artere sunt asfaltate pe zi pentru ca firmele contractate să termine înainte de începerea anotimpului ploios. În fiecare zi nervii şoferilor sunt întinşi de faptul că sunt obligaţi să încetinească sau chiar să oprească maşinile, deoarece se circulă pe un singură bandă. „E dezastru ce e în oraş. La mine, în Craioviţa, parcă nu e aşa. Pe rocadă e nenorocire. Trebuie să încetineşti din 20 în 20 de metri. Ba din cauză că e o diferenţă de asfalt, ba că e deviat traficul. E nebunie în oraş!“, ne-a declarat Claudiu Oance, 24 de ani. Lucrările de reabilitare a Rocadei au fost realizate în proporţie de 70 la sută. Deşi termenul limită de finalizare a proiectului a fost stabilit pentru 29 septembrie, se pare că  data va fi devansată, fapt confirmat şi de primarul Antonie Solomon.

Alei şi parcări în toate cartierele


Şi ca tacâmul să fie complet, Primăria Craiova a demarat şi lucrările de amenajare a parcărilor din spatele blocurilor. Lista cartierelor unde se lucrează cuprinde aproape toate zonele din Bănie. Cele mai mari probleme pentru trafic sunt însă în centrul Craiovei şi pe Calea Bucureşti. „Se lucrează la realizarea de parcări şi alei pietonale şi în cartierele 1 Mai, Valea Roşie, Lăpuş, Rovine, Brazda lui Novac, Craioviţa Nouă, George Enescu, Nicolae Titulescu şi Lăpuş Argeş“, a precizat Iulia Mladin. 
Lucrările de reabilitare a covorului asflatic şi amenajarea de borduri sau parcări au fost cuprinse în Programul de Investiţii al Primăriei Craiova încă de la începutul anului. Pentru aceste proiecte municipalitatea a alocat mai multe zeci de milioane de lei. „Craiova a devenit un şantier, dar nu avem ce să facem. Aceste lucrări trebuie realizate într-un timp cât mai scurt“, a declarat primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite