Ucigaşul lui Caiac, 18 ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Marian Mavrichie, cel care l-a împuşcat mortal, în 2008, pe interlopul Mihai Pârvu, zis „Caiac“, a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, recursurile formulate de procurori, de inculpat şi de soţia lui Caiac, urmând ca Mavrichie să execute pedeapsa primită de la Curtea de Apel Craiova: 18 ani de închisoare. Decizia Înaltei Curţi este definitivă, Cătălin Marian Mavrichie urmând să mai stea după gratii peste 16 ani, pentru că din pedeapsă i s-a dedus durata arestului preventiv până la zi.

La 26 august 2008, în urma unui scandal izbucnit în apropierea locuinţei lui Caiac, Mavrichie a tras de mai multe ori cu pistolul, iar unul dintre gloanţe l-a lovit pe interlop în piept. Acesta a decedat două ore mai târziu, la Spitalul de Urgenţă Craiova.

La 20 mai 2009, Mavrichie a fost condamnat de Tribunalul Dolj la maximul pedepsei pentru omor calificat, 25 de ani de închisoare, şi obligat să-i plătească Lilianei Pârvu, soţia lui Caiac, 40.000 de lei despăgubiri civile şi 50.000 de lei daune morale.

Apărătorii lui Mavrichie şi procurorii au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au redus pedeapsa iniţială pentru omor calificat, condamnându-l la 18 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru doi ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite