OTV, Spălătoria de suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul vremii, în garsoniera OTV s-a perindat pentru interviuri generoase şi binevoitoare o sumedenie de personaje dubioase, de la interlopi la „vedete" ale Parchetului, ulterior încătuşate.

CITEŞTE ŞI:

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

După arestarea lui Gigi Becali, în aprilie anul trecut, Dan Diaconescu şi-a dedicat toţi timpii de emisie disecând „abuzul" comis de procurori. Din studioul OTV, vărul Giovanni Becali ameninţa anchetatorii: „Dumneata crezi că vei mai dormi liniştit acasă? O să mă ocup să intri la puşcărie şi vei vedea ce se va întâmpla cu rozeta dumneata acolo". Era secondat de Marian Clită, ucigaşul disidentului Gheorghe Ursu, în prezent arestat pentru o nouă crimă comisă în Danemarca. Printre invitaţi - interlopul Amet Metin şi doi membri ai clanului Duduianu.

Fugar vreme de şase ani în Austria, Severin Tcaciuc a fost extrădat şi încarcerat în august 2009. Ani la rând, în timp ce statul român se tot căznea să-l aducă în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa, Tcaciuc dădea telefoane la OTV şi purta conversaţii lungi cu un Dan Diaconescu empatic şi îngăduitor. Israelianul Nati Meir şi-a făcut campania electorală pentru prezidenţialele din noiembrie 2009 la OTV. La scurt timp a fost „săltat" de poliţişti pentru înşelăciune, după ce trei persoane au acuzat că au fost plătite de Nati Meir cu bani falşi.

Un caz mai vechi este scandalul din 2007 privind Loteria Română. Un control al ANAF a descoperit o „gaură" de peste 14 milioane de euro în bugetul Loteriei, administrat atunci de directorul general Nicolae Cristea. În fiecare zi, presa centrală dezvăluia noi nereguli din Loterie, pentru ca seara cei incriminaţi, în frunte cu directorul Cristea, erau prezenţi la OTV, unde acuzau ziarele de minciună, reavoinţă şi interese ascunse. În aceeaşi perioadă, Dan Diaconescu a fost la un pas să vândă un pachet de 10-15% din OTV chiar Loteriei Române, pe patru milioane de euro. Afacerea a căzut când Nicolae Cristea a fost schimbat din funcţie. În prezent, Cristea este judecat pentru complicitate la evaziune fiscală.

Case de la „100% Adevărat", neplătite

Relansarea OTV de la sfârşitul anului trecut, aşa cum a fost gândită de Dan Diaconescu, avea un punct de atracţie ce nu putea da greş: emisiunea „100% Adevărat", în care se ofereau telespectatorilor apartamente şi maşini de lux. OTV, prin „Videoprod Industries", a încheiat un contract cu firma fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă pentru achiziţionarea mai multor locuinţe ce urmau să ajungă la câştigători. Scandalul a izbucnit în noiembrie 2009, când Ionuţ Negoiţă a dezvăluit că, din cele 33 de apartamente livrate către OTV, 16 nu fuseseră achitate. Oamenii se mutaseră însă în noile case şi riscau să fie daţi afară.

Contactat de „Adevărul", omul de afaceri Ionuţ Negoiţă ne-a declarat că şi în acest moment mai sunt zece apartamente neplătite de firma OTV-ului. „Sunt zece câştigători şi zece locuinţe rămase neplătite, dar eu nu dau cheile nimănui până nu se achită contravaloarea apartamentelor. OTV este în culpă faţă de câştigătorii ei", a spus Ionuţ Negoiţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite