Mort în aşteptarea Salvării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Andrei (foto, 24 de ani) şi-a dat ultima suflare pe asfalt, în oraşul doljean Bechet, fără ca cineva să îi ofere primul ajutor.

Martorii spun că ambulanţa a sosit la faţa locului după aproximativ o oră, moment în care s-a constatat decesul victimei. „Am sunat la 112, iar Salvarea a sosit după o oră. Cineva s-a dus să ceară ajutor la Serviciul de Ambulanţă, dar s-a întors şi ne-a spus că asistenta nu a vrut să vină, că era în afara orelor de program", a spus Marin Zăvăleanu, unul dintre martori. Cadrul medical care se afla în sediul unităţii susţine că nu avea ustensilele necesare pentru a interveni.

„Nu aveam nici măcar tensiometru, cu ce să mă duc acolo? Eu eram la instituţie pentru a face curăţenie, aşteptam o inspecţie", a declarat Mihaela Târziu, asistentă la Serviciul de Ambulanţă Bechet.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj, Cristian Gângioveanu, a explicat că nu se poate face o legătură de cauzalitate între deces şi momentul intervenţiei medicilor. „Am vorbit cu medicul coordonator de la Dăbuleni, care mi-a spus că din momentul sesizării până în momentul în care s-a ajuns la faţa locului au trecut 10-12 minute", a declarat Gângioveanu.

Prietenii lui Ionuţ sunt în stare de şoc. „A ajuns lângă mine, apoi s-a prăbuşit la pământ. A început să tremure şi să vomite. Am fugit să cumpăr lumânări. I-am aprins una şi a murit", a povestit Ionuţ Lică, prietenul lui Ionuţ.

Ionuţ Andrei era student în ultimul an la Facultatea de Teologie din Piteşti şi se pregătea să devină preot. Necropsia va stabili cauzele decesului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite