Mita dată judecătorilor doljeni, de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Laurenţiu Anghel a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Alături de acesta au fost arestaţi şi avocaţii Ion Militaru (Baroul Olt) şi Octavian Ciucă (Baroul Dolj), care sunt acuzaţi de trafic de influenţă. Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de încă o persoană, surse judiciare indicând numele judecătorului Bogdan Diaconescu.

Potrivit anchetatorilor, o parte din suma de 45.000 de euro pusă la dispoziţie pentru flagrantul magistraţilor ar fi ajuns de la cei doi avocaţi la judecătorul Anghel care, la rândul său, i-ar fi înmânat magistratului Bogdan Diaconescu, care judeca dosarul unui deţinut. Banii ar fi fost luaţi de un intermediar, fratele deţinutului Sergiu Stănăgoi (48 ani), pentru a-i reduce din pedeapsa primită pentru înşelăciune. La 5 mai, Stănăgoi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Dolj.

Potrivit procurorilor DNA, la 18 martie, avocatul Ion Militaru i-ar fi cerut deţinutului suma de 45.000 de euro, susţinând că, împreună cu Octavian Ciucă şi Laurenţiu Anghel, va interveni pe lângă judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova pentru ca cei doi deţinuţi să fie judecaţi în stare de libertate şi să primească o pedeapsă mai mică. Militaru ar fi primit suma de 45.000 de euro de la fratele deţinutului, bani pe care i-a împărţit cu Ciucă şi Anghel. Procurorii DNA au mai găsit doar 7.000 de euro din cei 45.000 de euro, surse judiciare susţinând că restul sumei este de negăsit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite