Mircea Dinescu: “Băsescu ar trebui să fie mai atent cu CNSAS-ul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu,  poet, membru  CNSAS şi fermier
Mircea Dinescu, poet, membru CNSAS şi fermier

Pe post de gazdă la moşia din Portul Cultural Cetate, unde s-a organizat sindrofia dedicată Zilelor Marin Sorescu, Mircea Dinescu a criticat decizia  luată luni de Curtea de Apel Bucureşti prin care s-a constatat starea sa de incompatibilitate în funcţia deţinută în cadrul CNSAS.

E de’a dreptul ridicol. Nu este nicio contradicţie între vinul lui Dinescu şi poziţia mea la CNSAS. Eu am adus acele acte prin care am demonstrat că timp de zece ani nu am semnat niciun act la acea fermă din Giubega. Eu nu sunt compatibil pentru că am o fermă în România, în condiţiile în care atâţia au devalizat ţara asta timp de 20 de ani. În această lume coruptă, dintr-o dată, eu sunt singurul găsit incompatibil”, a declarat Mircea Dinescu.

Întrebat dacă acest scandal are legătură cu Traian Băsescu, Dinescu a afirmat că nu crede că preşedintele ar avea vreo legătură cu scandalul privind incompatibilitatea sa, la CNSAS. “Eu nu cred că Băsescu personal a dat ordin acestui băiat (n.r. seful ANI) care umblă cu microfoanele în sân. Servitorii vor să îl gâdile pe şef la bumbureaţă. E de râsul curcilor. Băsescu ar trebui să fie mai atent cu CNSAS că, ştiţi, nu se vorbeşte de funie în casa spânzuratului. El a scăpat de CNSAS pentru că nu a avut niciun document acolo, iar eu am fost unul dintre cei care a susţinut că nu a făcut poliţie politică atâta vreme cât nu am dat de niciun document de când lucrez eu acolo, dar faptul că eu sunt unul dintre cei care au avut curajul să mai mârâie, probabil are legătură. Nu sunt la CNSAS să conspirăm ci să desconspirăm”, a mai declarat poetul.

Auzi şi tu! Eu sunt incompatibil pentru că zic ei nu pot să citesc dosare la CNSAS cât timp mă ocup de agricultură. Nu este incompatibilă creşterea caprelor cu citirea unui dosar la CNSAS. Giubega este un sat unde am o fermă, unde cresc capre. În clipa în care am cumpărat acea fermă, am mers la notariat şi l-am pus pe inginer să semneze ca administrator. Această instiuţie (n.r. ANI) este condusă de un individ suspect, ăsta trebuia să îşi dea demisia”, a adăugat Dinescu. Până se va rezolva incompatibilitatea sa la CNSAS, poetul Mircea Dinescu a declarat că se va delecta cu un vin „a la Dinescu”.

Agenţia Naţională pentru Integritate a cerut marţi, Parlamentului, demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pe motiv de incompatibilitate. Decizia privind incompatibilitatea lui Dinescu este definitivă deoarece acesta nu a contestat actul în instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite