Medicină fără aparatură la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Geormăneanu este nevoită să pună diagnostice  fără radiografii, după ce trei aparate s-au defectat  Foto: L. Nica
Cristiana Geormăneanu este nevoită să pună diagnostice fără radiografii, după ce trei aparate s-au defectat Foto: L. Nica

Doctorii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova s-au trezit în noaptea de joi spre vineri că trei dintre aparatele de la Radiologie s-au blocat, un altul fiind defect de mai bine de o săptămână.

Medicii de gardă s-au văzut nevoiţi să pună diagnostice, fără radiografii, pacienţilor cu probleme pulmonare sau traumatisme. „Acest aparat aduce detalii medicale în ceea ce priveşte starea unui bolnav şi vine să confirme sau să infirme un diagnostic", a explicat Cristiana Geormăneanu, medic în cadrul UPU - SMURD.

Peste o sută de pacienţi au suferit din cauza acestei probleme tehnice, iar doctorii spun că au avut noroc, pentru că nu au avut de îngrijit bolnavi cu traumatisme severe. „Ieri-dimineaţă am eliberat un aparat de radiologie, destinat bolnavilor de pe secţii. Prioritate au cazurile deosebit de grave, pentru că aparatul este suprasolicitat", a declarat profesor doctor Zoia Stoica, medic primar radiologie şi imagistică medicală de la SJU. Conducerea spitalului spune că aparatele au peste 30 de ani şi că înlocuirea lor este imposibilă.

„Am luat legătura cu firma de service, care ne-a promis că va remedia problema la începutul săptămânii viitoare", a declarat doctor Dan Tarniţă, directorul medical al spitalului. Nici Computerul Tomograf şi Rezonanţa Magnetică ale spitalului nu funcţionează de mai bine de cinci luni, iar conducerea spune că nu sunt bani pentru aparate noi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite