Fluierături la filmul premiat cu „Ursul de Argint“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima proiecţie în România a filmului „Eu când vreau să fluier, fluier“  a avut loc la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova
Prima proiecţie în România a filmului „Eu când vreau să fluier, fluier“ a avut loc la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova

Puşcăriaşii de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova au făcut scandal la vizionarea peliculei „Eu când vreau să fluier, fluier“. Daniel Mitulescu, producătorul filmului premiat la Berlin, a fost nevoit să oprească vizionarea peliculei pentru a-i putea linişti pe puşcăriaşi.

Reprezentanţii studioului „Strada Film", organizatorul evenimentului, au gândit proiecţia ca pe un semn de mulţumire adus deţinuţilor pentru contribuţia unora dintre ei la realizarea filmului, însă nu s-au aşteptat la o asemenea reacţie din partea celor peste 100 de spectatori prezenţi luni în sala de cinema a penitenciarului craiovean. Vizionarea s-a făcut cu uşile închise, deoarece în România încă nu a avut loc premiera naţională a peliculei.

Proiecţie întreruptă

În momentul în care au vizionat scena în care un deţinut îşi pune la cale evadarea din penitenciar pentru că nu este lăsat să plece trei zile acasă, la fratele lui, tinerii din sală au început să vorbească tare, să fluiere, după care i-au întrebat pe gardieni când vor avea şi ei parte de zile libere pentru a-şi vedea familia. Apoi, o scenă de sex din film i-a incitat la comentarii mai puţin ortodoxe pe deţinuţi. Prezent în sală, Daniel Mitulescu, producătorul filmului premiat la Berlin, a fost nevoit să oprească vizionarea peliculei pentru a-i putea linişti pe tineri.

„Recunosc că au fost anumite tensiuni, dar lucrurile nu au scăpat de sub control", a declarat Daniel Mitulescu. În ciuda celor întâmplate, acesta a spus că se gândeşte să ruleze lungmetrajul şi în alte penitenciare din ţară.

„Este adevărat că la începutul filmului deţinuţii au vorbit mai tare între ei, dar erau nedumeriri legate de identitatea vreunui actor sau de bucuria recunoaşterii vreunuia dintre cei care le-au fost colegi: «Uite-l pe Giani!» sau «Ăsta nu e ăla care a fost la noi pe secţie?». În momentul în care a început adevărata acţiune a fost linişte, dar e greu de spus dacă filmul a fost înţeles aşa cum l-a înţeles juriul de la Berlin sau dacă a fost apreciat doar ca o fereastră deschisă'', a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova.

Acesta a precizat că proiecţia peliculei a fost oprită o singură dată, însă din cauza cd-ului, care s-ar fi blocat.

Proiecţia de luni, prima din România a filmului regizat de Florin Şerban, i-a avut ca spectatori şi pe actorii din rolurile principale, George Piştereanu şi Ada Condeescu, însoţiţi de producătorul filmului, Daniel Mitulescu.

„În sală au existat destul de multe momente tensionate, nu fizic, dar simţeai faptul că empatizau cu tot ce se întâmpla în film. A fost o reacţie normală, de bucurie. Chiar nu ne aşteptam să aibă o reacţie atât de vie şi de implicată. Într-adevăr, proiecţia s-a întrerupt, dar nu pentru că ar fi fost gălăgie, ci din cauza unor probleme tehnice", a spus Ada Condeescu, actriţă în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier".

Criminali în roluri secundare

În filmul premiat cu „Ursul de Argint" au apărut, în roluri secundare, şi opt tineri închişi pentru omor în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova. În prezent, doar doi dintre ei se mai află în spatele gratiilor, ceilalţi fiind eliberaţi. Daniel Samlia şi Ştefan Diaconu nu au putut participa la vizionarea de ieri deoarece au fost transferaţi de curând la o închisoare din Bucureşti. Ei vor participa însă, la 25 martie, la premiera naţională a filmului „Eu când vreau să fluier, fluier".

Filmul prezintă povestea unui tânăr dintr-un penitenciar care se îndrăgosteşte de o studentă la Psihologie şi încearcă să evadeze cu câteva zile înainte să se elibereze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite