Bunica, cea mai bună bonă de petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Feraru va avea grijă de nepotul său Valentino în noaptea de Revelion
Elena Feraru va avea grijă de nepotul său Valentino în noaptea de Revelion

Părinţii care au copii mici au scos dădacele din bugetul destinat nopţii de Revelion, pentru a face economii. Tariful baby-sitterelor pentru perioada Sărbătorilor de iarnă este mult mai mare faţă de anul trecut: între 15 lei şi 20 de lei pe oră.

Elena Feraru are 50 de ani şi povesteşte cu mândrie că, în noaptea dintre ani, va fi bona propriilor nepoţi.

Valentino, juniorul familiei, are doar zece luni, dar a învăţat să meargă în picioare şi să spună „mama" şi „tata". Părinţii au hotărât să-l lase în grija bunicii în noaptea de Revelion, având în vedere că, de când s-a născut micuţul, n‑au mai ieşit în oraş să se distreze.

„Pentru mine va fi o bucurie imensă să stau cu nepoţii de Anul Nou. Adriana, fiica mea, şi ginerele meu, Marcelino, vor merge la un restaurant la trecerea dintre ani", a spus bunica, ţinându-şi nepoţelul cel mic în braţe.

Multe firme de bone au dat faliment

Cei doi părinţi se bucură nespus că au cu cine să-l lase pe Valentino. „Noi ne-am programat din timp Revelionul. Am discutat că, atunci când vom veni în ţară, vom petrece noaptea dintre ani împreună cu prietenii pe care nu i-am mai văzut de ani buni. Ştiu că nu vor exista probleme, bebeluşul nostru este cuminte, nu plânge şi este sociabil", a povestit Adriana.

Majoritatea firmelor de specialitate din Bănie au dat faliment. Momentan, o singură agenţie îşi mai
desfăşoară activitatea în Craiova.

„Oamenii au devenit reticenţi"

„Acum, de Revelion, când toată lumea ar fi trebuit să aibă nevoie de o bonă, clienţii nu ne-au mai trecut pragul ca în alţi ani. Este adevărat şi că preţurile sunt un pic mai mari, între 15 şi 20 de lei pe oră, în noaptea dintre ani. Am avut mai puţin de zece solicitări. Oamenii au devenit şi reticienţi după ce au văzut ce tratament inadecvat le-au aplicat unele bone copiilor", a declarat Ana Maria Gâlcă, proprietara unei agenţii de profil.

Agenţiile oferă siguranţă

Reprezentaţii agenţiilor de bone susţin că este preferabil ca părinţii să apeleze la firme de specialitate, pentru că astfel pot obţine toate referinţele şi pot afla dacă angajatele au testările psihologice făcute. „De obicei, oamenii cer referinţe despre persoanele pe care le angajează cu mult timp înainte. Nimeni nu vrea să-şi lase copilul fără să ştie toate detaliile despre bona pe care o aleg să stea cu copilul lor“, a spus Ana Maria Gâlcă, patron al unei agenţii de bone.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite