Afacerile puşcăriei, denunţate pe blog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Penitenciarului Pelendava, Ion Craioveanu, este acuzat că a prejudiciat unitatea pe care o conduce cu zeci de mii de lei. Un site făcut de angajaţi din puşcăriile craiovene dezvăluie afaceri necurate derulate între conducerile celor două penitenciare din judeţul Dolj.

Blogul de la adresa de internet http://olteniaprison.blogspot.com a fost activat recent şi dezvăluie afaceri ilegale privind achiziţii de struguri, varză sau motorină, dar şi lucrări efectuate ilegal de către deţinuţi, toate acestea aducând câştiguri consistente celor doi şefi din penitenciarele craiovene.

Acuzaţii lansate pe internet

O primă acuzaţie se referă la producţia viticolă a penitenciarului. Deţinuţii care trebuiau să culeagă via, conform proceselor verbale, au fost folosiţi la cosmetizarea aleilor închisorii, în aşteptarea unui control de la Adiministraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Din această cauză, zece tone de struguri au putrezit pe câmp, paguba din visteria Pelendava fiind de 30.000 de lei.

„Armaghedonul" face referire şi la o licitaţie din octombrie 2009, a directorului Penitenciarului pentru Minori, Nicolae Tătulescu. Aceasta a vizat achiziţionarea a zece tone de varză albă pentru deţinuţi, prin cumpărare directă.

Nicolae Tătulescu, directorul Penitenciarului pentru Minori

image

Tranzacţia, conform documentului publicat în SEAP (Sistemul electronic de achiziţii publice), s-a efectuat cu firma care a câştigat licitaţia, Enroliv Prod SRL, la preţul de 0,46 lei pe kilogram. În aceeaşi zi, cei doi directori au apelat, în afara licitaţiei, la o altă firmă, SC Doiman SRL, care furnizează produse alimentare penitenciarului. Societatea respectivă a cumpărat varză de la Pelendava şi a vândut-o, la un preţ mai mare, Penitenciarului pentru minori.

„Unul a vândut varza cu 0,7 lei pe kilogram, altul a cumpărat-o cu un leu. Aceeaşi varză, în aceeaşi zi", este scris pe blog.

Angajaţii penitenciarului i-au găsit mai multe porecle directorului Craioveanu, fiecare având explicaţie în „Armaghedon". Ei l-au numit Mahomed, apoi Alfi, de la Adolf Hitler, şi Baronul de Pelendava. Directorul este acuzat şi că a dus conducerii ANP maşini încărcate cu produse.

Intrigi la nivel înalt

„Portbagaje de Logan pline cu struguri, vin, ţuică, produse de carmangerie, drumuri destul de dese spre ANP, sunt doar câteva din cele care l-au făcut iubit şi apreciat pe Craioveanu în doar câteva luni de comenduirea actuală a administraţiei penitenciare" , susţin blogherii.

Ion Craioveanu, directorul Penitenciarului Pelendava

image

Directorul de la Pelendava susţine că inspecţia ANP s-a amuzat copios pe seama blogului. „Au râs şi ei când au văzut ce scrie acolo! Abia au plecat din penitenciar cei de la Corpul de Control de la ANP. Dacă era ceva, întocmeau raport. Acest «Armaghedon» este făcut de nişte oameni frustraţi care au cerut funcţii, însă eu am propus alte nume la ANP. Mă consider un om serios, după 30 de ani de activitate", a declarat Ion Craioveanu.

În 2001, Craioveanu a fost destituit de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pentru nereguli privind afaceri necurate şi sustrageri de materiale folosite la ridicarea unei vile în cartierul craiovean Brestei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite