A băut banii primiţi de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperire macabră la stâna unui cioban din comuna Vulpeni.

Sătenii au chemat poliţia din cauza mirosului de cadavru care venea de la marginea localităţii. La stâna lui Dumitru Iordache (57 de ani) au fost găsite cadavrele a zeci de oi, moarte de mai bine de trei luni.

Inspectorii Direcţiie Sanitar Veterinare au declarat că animalele au murit prin înfometare. „Săracele de ele! Li se văd coastele. A rămas doar pielea. Ciobanul o să fie amendat de 400 de lei pentru că nu a îngrijit animalele corespunzător. Nici în filmele de groază nu am văzut aşa ceva", a spus Florentina Anghel, inspector DSV.

Iordache a primit 28.000 de lei, la sfârşitul anului trecut, subvenţie de la stat pentru hrana animalelor. Localnicii spun că bărbatul a băut toţi bani la cârciuma din sat. Ciobanul nu a înţeles de ce a fost luat pe sus pe poliţişti. „Ce? Iepurii sau căprioarele nu mor? Şi nu zice nimeni nimic! Eu le-am dat să mănânce, dar ele s-au îmbolnăvit. Ce să fac eu acum, dacă au decedat?", a spus ciobanul. El va fi acuzat de maltratarea animaleor şi riscă până la cinci ani de închisoare.

Primarul comunei Vulpeni, Dan Iova, nu înţelege cum un om a fost capabil de aşa ceva. „Lagărul de Auschwitz s-a mutat la Vulpeni. Se văd oasele la oile moarte. Nu ştiu ce o să facem cu animalele care sunt încă în viaţă şi care sunt într-o stare deplorabilă. Nu putem să le eutanasiem fără ordin judecătoresc", a declarat Iova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite