Solomon, prima baie de mulţime după eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a ieşit la plimbare în centrul oraşului, pentru prima oară în şase luni. Eliberat din arest miercuri, de magistraţii Curţii de Apel din Galaţi, edilul a făcut ieri, la prânz, o baie de mulţime în Craiova.

Îmbrăcat la costum şi cu câteva kilograme în minus, Antonie Solomon a păşit în centrul oraşului după şase luni petrecute după gratii. Primarul suspendat i-a salutat pe angajaţii primăriei, unii dintre ei izbucnind în plâns.

Solomon a dat mâna şi cu trecătorii care s-au înghesuit ca să-l vadă. „A fost nevoie să păţesc asta ca să-mi dau seama cât sunt de iubit de populaţie. Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot. Scuteam şi familia mea de această povară a deplasărilor către penitenciarele din Colibaşi şi Galaţi, drumuri aglomerate, iar pe mine de multă umilinţă. Le mulţumesc craiovenilor, le mulţumesc celor 500-600 de persoane care mi-au scris câtă vreme am stat în arest. Sunt oameni pe care nu i-am văzut niciodată. Nu am vrut să fiu privilegiat în penitenciar. Am dat în scris că vreau să fiu tratat la fel ca toţi ceilalţi. Am stat ca un sac de cartofi în celulă", a declarat Solomon.

Nu i-a pierit simţul umorului

Primarul suspendat regretă că nu a mai ajuns miercuri seară în centrul oraşului, unde îl aşteptau câteva zeci de susţinători, şi a glumit în stilul său caracteristic: „Na-na-na că n-am murit, duşmanii au înnebunit! Bă băiatule, nu ştiu cum o fi Iadul, dar pe Pământ am văzut cum e. Eu când vedeam în filmele americane că le pun cătuşile, mă uitam în altă parte."

CITEŞTE ŞI:

Solomon către procurori: Ştiu că nu m-aţi închis voi. Le transmit celor care m-au închis că sunt tot pe primul loc în opţiunile craiovenilor

Întrebat dacă ar mai candida pentru funcţia de primar, Antonie Solomon a spus că decizia depinde de familia sa. El s-a întâlnit cu Ion Prioteasa, şeful Consiliului Judeţean Dolj, şi a primit din partea consilierului local Gheorghe Albăstroiu „Jurnalul Libertăţii", unde craiovenii i-au scris mesaje de susţinere în lunile de detenţie.

Solomon a urcat apoi în maşina fiului său şi a plecat spre Inspectoratul de Poliţie Dolj. „Trebuie să dau o semnătură-două pentru restricţiile pe care trebuie să le respect. Cred că pe 20 septembrie, atunci când am termen, o să-mi mai ia din ele", a explicat el.

Pe lângă faptul că nu are voie să ia legătura cu martorii sau inculpaţii din dosar şi nici să exercite funcţia de primar, Solomon nu are voie să părăsească Craiova pe perioada procesului.

"Na-na-na că n-am murit, duşmanii au înnebunit! Nu ştiu cum o fi Iadul, dar pe Pământ am văzut cum e. "
Antonie Solomon
primarul suspendat al Craiovei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite