Patru ani după gratii pentru că şi-a ucis prietenul de şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Popa era văzut  de vecini ca un copil cuminte
Viorel Popa era văzut de vecini ca un copil cuminte

Viorel Popa, adolescentul de 15 ani din comuna Tătuleşti care şi-a ucis prietenul cu puşca de vânătoare a tatălui său, a fost condamnat la patru ani de închisoare de Tribunalul Olt.

Tânărul este acuzat de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii din cadrul Parchetului nu sunt de acord cu acest verdict şi au făcut apel la Curtea de Apel Craiova.

„Minimul pedepsei, pentru că este minor este de cinci ani. El a primit patru. Nu este normal să îi dai sub minim. A comis o faptă gravă, a omorât un copil. Trebuie să primească cel puţin 6-7 ani. Noi am cerut arestarea lui, dar a fost judecat în libertate şi o să stea aşa până când se va da un verdict final", a explicat procurorul Eugen Iacobescu.

La 26 februarie 2009, Viorel Popa l-a împuşcat pe Adrian Fota, un băiat de şapte ani din Piteşti, prietenul lui de joacă, aflat în vizită.

După tragedie, ucigaşul a fost supus la o expertiză psihiatrică, în urma căreia s-a stabilit că avea discernământ când a comis crima.

De asemenea, procurorii au stabilit că adolescentul a tras cu intenţie. Acum, Viorel este elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini Dacia Piteşti şi are rezultate bune la învăţătură.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite