Legată de profă, scuipată de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva de 11 ani imobilizată de dirigintă cu o sfoară face terapie psihologică pentru a depăşi umilinţa la care a fost supusă. Părinţii au mutat-o pe Luiza Cosmei la o altă şcoală. Foştii colegi ai fetei spun însă că Luiza era un copil neastâmpărat şi agresiv.

VIDEO Elevă legată la mâini de către dirigintă

O ieşeancă a fost condamnată la închisoare pentru că şi-a legat copiii cu lanţuri

Luiza Cosmei (11 ani) a povestit clipele de coşmar prin care a trecut. „Doamna dirigintă m-a legat cu sfoară şi le-a spus colegilor să nu-mi dea drumul şi să mă lase aşa până la terminarea orelor. M-au scuipat, deşi eu îi rugam să mă ajute", a povestit Luiza.

Carmen Matei, diriginta elevei, recunoaşte că şi-a legat eleva. „Am încercat să o conving să nu îşi mai bată colegii şi să nu mai chiulească de la ore. Din momentul în care am legat-o de mâini şi până a plecat acasă au trecut câteva ore bune. Am vrut doar să o ajut", s-a scuzat profesoara de informatică.

Mama Luizei spune că fata a venit acasă speriată. „În timpul orei de informatică, cu zece minute înainte de pauză, fata mea a avut o mică altercaţie cu doi colegi. Doamna dirigintă a legat-o cu mâinile la spate. Am depus plângere la Poliţie, la Direcţia pentru Protecţia Copilului, la Inspectoratul Şcolar şi la instituţia de învăţământ. Am transferat-o la Şcoala nr. 1. Face şedinţe de psihoterapie la Centrul Psihopedagogic de la Inspectorat", a spus Mihaela Ghinea, mama elevei.

10 la purtare

Foştii colegi ai Luizei spun că fata are un caracter dificil. „Câteodată vorbea frumos cu mine şi, dintr-o dată, îi sărea ţandăra şi mă jignea fără motiv", spune Andreea Chircă, fosta colegă de bancă a Luizei.În ciuda problemelor comportamentale, fata are numai media 10 la purtare.

„Acest copil a suferit un abuz fizic şi emoţional, a fost umilit în faţa colegilor. Pedeapsa primită va adânci problemele şi nu va anula cauza", afirmă psihologul Luminiţa Tudor.

" Am încercat să o conving să nu îşi mai bată colegii şi să nu mai chiulească de la ore. Am vrut doar să o ajut, să o aduc pe drumul cel bun."
Carmen Matei
profesoară

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite