Ghid pentru şefii greviştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii de instituţii deconcentrate, precum Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia pentru Protecţia Mediului sau Direcţia de Sănătate Publică, vor avea la dispoziţie un ghid despre cum trebuie să se descurce în cazul grevelor.

Conducerea Prefecturii Dolj a luat decizia de a realiza „Îndrumarul pentru gestionarea situaţiilor privind conflictele de muncă", după ce la 31 mai, în ziua grevei generale, a constatat că în instituţii domneau neregulile şi confuzia.

Ghidul conţine prevederile legale referitoare la modul în care se desfăşoară o grevă şi ce demersuri trebuie făcute pentru ca aceasta să fie considerată legală. Actul urmează să fie distribuit şi aplicat de toate serviciile deconcentrate din judeţ.

Potrivit prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, în urma verificărilor făcute la 31 mai, au fost constatate mai multe nereguli în desfăşurarea grevei.

„Constituirea comisiei care a realizat ghidul a avut la bază multitudinea de forme pe care le-au luat conflictele de muncă, confuziile procedurale întâlnite, mergând până la nerespectarea prevederilor legale în organizarea şi desfăşurarea grevei", a declarat prefectul Eugen Georgescu.

Lege aplicată după ureche

În timp ce la Consiliul Judeţean sindicaliştii au confundat greva generală cu cea de solidaritate, în 25 de şcoli doljene nu s-a respectat procentul de 50% de participare la conflictul de muncă, iar la Casa Judeţeană de Pensii, 82 din cei 105 funcţionari au făcut grevă de solidaritate, dar nu au precizat cu cine sunt solidari. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite