Frate de magistrat acuzat de fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Tiugan, fratele judecătorului Marius Tiugan de la Tribunalul Dolj, este bănuit că ar fi capul unei reţele de falsificatori de carduri. În locuinţa din Craiova a lui Dragoş Tiugan au fost găsite mai multe carduri clonate şi aparatură electronică folosită la furtul din bancomate.

Dragoş Tiugan (31 de ani), fiul şefului Secţiei de Neurologie din cadrul Spitalului Militar Craiova şi fratele judecătorului Marius Tiugan de la Tribunalul Dolj, a fost dus încătuşat ieri la sediul DIICOT Craiova pentru audieri.

El este bănuit că ar fi capul unei reţele de falsificatori de carduri cu ramificaţii în toată Europa. Poliţiştii au descins, ieri-dimineaţă, în 37 de locuinţe din Craiova, Caracal, Slatina şi Bucureşti, de unde au ridicat mai multe persoane.

Tiugan a fost luat pe sus de mascaţi din locuinţa sa din centrul Băniei, acolo unde s-au găsit mai multe carduri clonate şi aparatură electronică. Tânărul a declarat în faţa magistraţilor că este nevinovat şi că totul este o înscenare pusă la cale de persoane care îl vor în spatele gratiilor. Surse din cadrul DIICOT Craiova au precizat că din grupul infracţional fac parte mai mulţi tineri de bani gata.

Falsificatorii de carduri acţionau în ţări precum Italia, Germania şi Suedia, de unde sustrăgeau fraudulos sume de bani. Oamenii legii încearcă acum să stabilească dacă mai sunt şi alte persoane membre ale reţelei.

Nu se ştie prejudiciul

Deocamdată nu se ştie cu exactitate suma totală de bani care a fost sustrasă, însă procurorii cred că este vorba de sute de mii de euro. Aceştia au stabilit că aparatura electronică era confecţionată în Bucureşti, iar componentele mecanice se făceau la Craiova, unde se realiza şi ansamblarea părţilor electronice şi mecanice.

Tinerii reţinuţi ieri sunt acum acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea unor echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 15 ani de închisoare.

Tiugan este recidivist

„Toţi cei reţinuţi sunt acuzaţi de clonare de carduri.  Aceştia vor fi audiaţi, după care se va dispune măsura arestării preventive pentru 29 de zile", a spus Flavius Cristea, procuror DIICOT Craiova.

În 2004, în timp ce era angajat al RAR Dolj, Dragoş Radu Tiugan a fost acuzat că, împreună cu inginerul Claudiu Alin Antonie, a confecţionat şi comercializat aparate electronice pentru piratare, reuşind să sustragă sume mari de bani din mai multe bancomate. Cei doi au fabricat atunci opt „pisicuţe".

Fiecare şi-a păstrat câte unul, celalalte şase fiind vândute cu 500 de dolari bucata. Fratele judecătorului a primit atunci o condamnare cu suspendare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite