Dinel Staicu, condamnare de trei ori mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu a primit la apel mai mulţi ani de închisoare
Dinel Staicu a primit la apel mai mulţi ani de închisoare

Preşedintele SIF Oltenia Dinel Staicu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare în dosarul privind fraudarea BIR, în aceeaşi cauză fiind condamnat tot la 12 ani de închisoare şi fostul preşedinte al băncii, Ion Popescu.

De asemenea, instanţa a dispus condamnarea la câte 6 ani de închisoare a doi funcţionari ai băncii, Viorica Duţu şi Radian Răceală. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Din probele administrate de procurori a rezultat că, în perioada iulie 1999 - februarie 2000, Popescu, Răceală şi Duţu au aprobat, cu încălcarea normelor bancare, cesiuni de creanţă şi credite în valoare de 5 milioane de euro către 11 societăţi comerciale controlate de Dinel Staicu.

O parte din bani au fost investiţi în acţiuni SIF Oltenia. Decizia Tribunalului vine după ce, în această vară, Staicu a făcut apel împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Sectorului 4 prin care atât el, cât şi Popescu fuseseră condamnaţi la câte patru ani de închisoare şi la plata a peste opt milioane de lei.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite