Deţinuţii îi încalţă pe nemţi şi pe italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Baduică (36 de ani), închis pentru omor, lucrează de nouă luni în atelier
Anghel Baduică (36 de ani), închis pentru omor, lucrează de nouă luni în atelier

În spatele gratiilor, deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova cos zilnic sute de perechi de pantofi pentru export.

Majoritatea puşcăriaşilor care lucrează în atelierul de încălţăminte au de executat pedepse mari, fiind condamnaţi pentru omor. Cu acul în mână, timpul trece însă mai uşor.

Constantin Manuel (36 de ani) lucrează în atelierul Penitenciarului de Maximă siguranţă Craiova de opt ani. Bărbatul povesteşte că începutul a fost greu pentru că nu cususe în viaţa lui nici măcar un nasture.

A deprins tainele meseriei şi spune că acum dă gata un pantof  în 15 minute: „Am învăţat tot ce trebuia şi sper ca peste doi ani, când mă voi elibera, să lucrez în domeniu. Lucrăm manual, iar cizmele de damă pentru italieni sunt cel mai greu de făcut. Au un model mai complicat".

Firmele din Ialia şi Germania le oferă deţinuţilor între 4,5 şi 10 lei pentru perechea de pantofi sau de cizme lucrată.

„Li se scad din zilele de detenţie şi învaţă meserie, astfel că se pot integra mult mai uşor în societate când se vor elibera", a precizat Denisa Ganea, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite