Deraierea de la Cârcea: un suspect, niciun vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova spun că şi în prezent se fac cercetări în cazul deraierii, la 21 septembrie 2009, a trenului accelerat Timişoara-Bucureşti, în apropierea localităţii doljene Cârcea.

După şapte luni, Florin Vlad, din Coşoveni, rămâne în continuare principalul suspect.

„Ancheta este în curs de desfăşurare pentru că este destul de dificilă. Florin Vlad este principalul suspect, însă deocamdată nu s-a dispus reţinerea lui, din lipsă de probe", a spus Ionel Grigorie, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului Curţii de Apel Craiova.

Florin Vlad, care a lucrat ca şi acar în cadrul Regionalei CFR Craiova, este bolnav pihic, diagnosticat cu tulburări paranoide. Imediat după producerea accidentului, colegii săi şi-au amintit că l-au auzit de mai multe ori zicând că vrea să se răzbune pentru că urma să fie disponibilizat.

Într-o altă ipoteză, vinovată de producerea accidentului era infrastructura învechită a CFR. Anchetatorii au luat în calcul varianta ca acceleratul să fi deraiat din pricina şinelor vechi şi neîntreţinute, variantă care îi incriminează pe angajaţii CFR responsabili direct de tronsonul de cale ferată Craiova-Caracal. „În acelaşi timp, urmărirea penală este începută şi pentru neîndeplinirea obligaţiilor de către angajaţii CFR", a precizat Ionel Grigorie.

La 21 septembrie 2009, peste 300 de persoane au văzut moartea cu ochii, când acceleratul 1692 care circula pe ruta Timişoara - Bucureşti a deraiat în apropierea localităţii Cârcea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite