Curent cu porţia la Poliţia din Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din Balş pot aprinde lumina doar în orele prevăzute în grafic
Poliţiştii din Balş pot aprinde lumina doar în orele prevăzute în grafic

Oamenii legii au voie să aprindă becurile din birouri şi să utilizeze calculatoarele doar dimineaţa devreme şi după-amiaza. În afara faptului că întreţin din fonduri proprii sediul instituţiei şi au adus mobilier şi aparatură de acasă, poliţiştii sunt nevoiţi să facă economie şi la electricitate.

Cei 55 de agenţi din Balş aprind lumina după un program bine stabilit. Şeful poliţiei din oraş, Ion Şotea, a găsit soluţia pentru a reduce facturile: angajaţii se bucură de beneficiile curentului electric între orele 7.00 şi 9.00. Agenţii din tura de după-amiază au parte de un program mai generos, şi anume de cinci ore „pe lumină", între 17.00 şi 22.00.

Comandantul Poliţiei Balş recunoaşte că decizia îi aparţine şi spune că se face economie doar în anumite birouri, nu în toată clădirea. De altfel, exemplul său ar fi fost urmat şi de colegii de la alte posturi de poliţie. „S-a luat o astfel de măsură pentru a se reduce cheltuielile inspectoratului. Toate posturile de poliţie din judeţ fac astfel de economii", a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Deşi planul aminteşte de vremurile comuniste, oamenii legii nu se declară prea afectaţi de noua reglementare internă, ba chiar fac tot posibilul să respecte întocmai programul. „Măsura a fost luată pentru o mai bună gospodărire a resurselor băneşti, având în vedere că pe vremurile astea de criză nu se discută decât de reduceri, greve, necazuri.

De 10 ani în chirie

O economisire nu strică niciodată. Normal că în caz de urgenţe, de audieri, nu stăm cu becul stins, dar în restul timpului, câtă vreme oricum e lumină de afară, de ce să nu profităm şi să mai scutim ceva bani din factura la curent electric", a declarat subcomisarul Gheorghe Barbu, şeful Biroului Investigaţii Criminale. Alţii, însă, au strâmbat din nas la auzul veştii că nu vor mai putea arde gazul degeaba.

„Nu vedeţi ce vremuri sunt şi cum am ajuns? E de râsul lumii! Da' asta e situaţia", a spus un agent. Pentru a-şi crea condiţii optime de lucru, comisarul Ion Şotea şi-a adus de acasă mobilă, televizor, frigider şi calculator. De curând, oamenii legii au scos bani din buzunar pentru a renova toaleta clădirii, care, spun ei, ajunsese să arate „infect".

Poliţia din Balş funcţionează într-o clădire construită în urmă cu peste şase decenii, închiriată de la proprietar, un cetăţean din municipiul Craiova. Acesta a revendicat imobilul în anul 2000 şi a reuşit să-l câştige.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt plăteşte o chirie de 1.033 de euro pe lună, plata salariilor a trei poliţişti, pentru un imobil cu geamuri sparte şi tencuială căzută. „În februarie am semnat un contract pe încă doi ani. Cred că suntem singurul post de poliţie din judeţ care nu are sediu propriu", a mai spus comisarul Ion Şotea. 

"Măsura a fost luată pentru o mai bună gospodărire a resurselor băneşti, având în vedere că nu se discută decât de reduceri, greve, necazuri."

Gheorghe Barbu
subcomisar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite