Craiovenii i-au mâncat din palmă lui Dinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu şi-a servit vizitatorii cu produse şi cu reţete
Mircea Dinescu şi-a servit vizitatorii cu produse şi cu reţete

Gospodari din Oltenia, Sibiu şi Arad şi-au expus specialităţile în cadrul Târgului de produse tradiţionale româneşti din centrul Băniei. Standul lui Mircea Dinescu, încărcat cu bucate din carne, zacuscă şi fasole, a atras ca un magnet trecătorii.

Spre uimirea oamenilor, poetul nu s-a sfiit şi a trecut la servire. „Nu-mi e ruşine, eu nu sunt tot de la ţară?!", ne-a spus Mircea Dinescu, în timp ce înfigea adânc cuţitul într-un ciolan uriaş de porc, acoperit cu un strat subţire de grăsime.

„E jambon din porc de casă, afumat şi fiert în vin. Alături avem jambon din carne de porc proaspătă, făcut la cuptor. Costă 55 de lei kilogramul", enumeră Mircea Dinescu doar câteva dintre preparatele la care cei din jur căscau larg ochii.

La câţiva paşi, ciobanii din Sibiu îşi făceau reclamă la brânza şi cârnăciorii  din carne de oaie, vânduţi cu reducere. „Deşi costă 30 de lei kilogramul, îi lăsăm la 25 de lei. Ne mai tocmim, ce să facem?", ne-a mărturisit Vasile Barb, din Sibiu. Târgul rămâne deschis până astăzi, la ora 22.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite