Craiova are cea mai mare salină artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salina artificială inaugurată la Complexul Unirea din Craiova are o capacitate de 100 de locuri şi o întindere de 130 de metri pătraţi. Ionuţ Gheorghe (30 de ani) a investit 400.000 de lei în afacere şi a înregistrat-o la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), care a atestat faptul că este cea mai mare salină artificială din ţară.

Peste 1.500 de oameni au trecut pragul salinei în acest sfârşit de săptămână, pentru că şedinţele au fost gratuite. De mâine, taxa de intrare va fi de 10 lei pe oră.

„Salina este dotată cu un spaţiu de joacă pentru copii, cu trei cabinete medicale, iar în perioada următoare vor veni doctori specialişti pentru a asigura consultaţii la preţuri mai mici faţă de cele practicate de policlinici. Proiectul se va dezvolta, vom face separeuri pentru cei care doresc să le fie asigurată intimitatea", a declarat investitorul. 

Oamenii pot face salinoterapie pe bază de abonament, cu 150 de lei, care include 15 şedinţe, şi 200 de lei, preţul a 20 de ore.

„Cei care intenţionează să urmeze mai mult de 15 şedinţe trebuie să aibă trimitere de la medic sau vor semna că fac acest lucru pe propria răspundere. Le vom crea clienţilor condiţii să se relaxeze, vor juca şah, table, le vom pune la dispoziţie cărţi să citească şi vor asculta muzică de calitate", a spus Gheorghe. Sarea a fost adusă din Slănic Prahova.

Medicii susţin că salinoterapia aduce îmbunătăţiri stării de sănătate. „Este folosită în boli ale sistemului respirator, alergii, tuse cauzată de fumat, insomnie şi stres", a declarat dr. Monica Maneş.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite