Ceferistul bolnav în acte a fost dat afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reporterii „Adevărul“ l-au surprins astă-vară pe Florinel Peţa  în timp ce-şi plimba câinele în faţa blocului
Reporterii „Adevărul“ l-au surprins astă-vară pe Florinel Peţa în timp ce-şi plimba câinele în faţa blocului

Cazul lui Florinel Peţa (45 de ani), pensionat medical, a fost descoperit de conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj în luna mai a acestui an.

Reprezentanţii CJP Dolj au aflat că bărbatul se pensionase pe caz de boală de la începutul lui 2008 şi că primea în acelaşi timp şi o indemnizaţie de însoţitor pentru boala gravă de care suferea în acte.

Deşi conducerea Casei de Pensii a susţinut la vremea respectivă că Peţa a fost disponibilizat la 1 martie, reporterii „Adevărul" au descoperit că acesta lucra în continuare ca revizor de vagoane în cadrul CFR Marfă, staţia Turceni, deşi, pentru a fi încadrat la gradul întâi de invaliditate, Peţa trebuia să fie orb, să sufere de cancer în stare avansată, să nu se poată deplasa singur sau să fie diagnosticat cu schizofrenie.

Că Peţa se putea deplasa şi singur, o demonstrează fotografiile în care acesta a fost surprins în timp ce-şi plimba câinele în faţa blocului. Conducerea CFR Marfă a negat la vremea respectivă că Peţa ar fi angajatul societăţii.

Potrivit unor surse din societate, Peţa a fost disponibilizat abia luna aceasta. „A venit acum câteva zile să-şi ridice fişa de lichidare. După scandalul în care a fost implicat, şi-a luat concediu de odihnă şi apoi a vrut să intre în şomaj tehnic, ca să plece la soţie, în Spania. Nu i-a fost aprobat şi, cu prima ocazie, a fost dat afară", au spus surse din cadrul CFR Marfă.

Contactaţi, reprezentanţii CFR Marfă au negat din nou că Peţa ar fi fost angajat la societate: „Peţa? N-am auzit de el, ziceţi că a fost angajat la noi? Nu ştiu, eu sunt în concediu acum şi la momentul respectiv tot în concediu eram, n-aţi discutat cu mine", a spus Mihai Frăsinoi, directorul CFR Marfă Craiova. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite