A zăcut în agonie la doi paşi de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Drăghici (32 de ani), din Roşiorii de Vede, a căzut, ieri, la pământ, la câţiva paşi de Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Bărbatul, diagnosticat cu epilepsie şi diabet, tocmai ieşise pe poarta unităţii.

Cei care se aflau în zonă au sunat la 112, însă ambulanţa a venit după trei sferturi de oră şi l-a dus înapoi în spital. „Am crezut că era mort. Când am văzut că tremura, mi-am dat seama că trăia", a spus Maria Botnaru (50 de ani).

După ce medicii i-au făcut o injecţie cu diazepam, i-au dat drumul acasă, însă tânărul s-a prăbuşit din nou. Oamenii au apelat numărul de urgenţă, iar echipajul a sosit după 40 de minute. „Mă uitam cum făcea spume la gură. Cineva a încercat să-i dea primul ajutor, dar nu-şi revenea", a spus Loredana Dumitrescu.

Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă spun că le-a fost imposibil să ajungă mai repede. „Avem opt maşini pe tură şi primim foarte multe solicitări. Nu s-au mai făcut angajări de 16 ani. Ne-am mişcat cât am putut de repede", a explicat şoferul Valeriu Simion.

Acuză medicii de indiferenţă

După ce şi-a revenit, Marian Drăghici a povestit prin ce a trecut. „Eram înlemnit când am ieşit din spital. Cred că doctorii nu m-au mai ţinut acolo pentru că nu le-am dat niciun leu", a spus bărbatul.

Conducerea spitalului susţine că omul nu a fost internat, fiind un caz social. „La noi ajung zilnic zeci de bolnavi în stare gravă, pe care suntem nevoiţi să-i spitalizăm. Acest pacient a beneficiat de îngrijiri, după care a semnat că este de acord să plece", a declarat dr. Mirela Popa, managerul spitalului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite