A muncit în Spania până a intrat în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost militar din Craiova se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital din Peninsula Iberică. Gabriel Radu Midan (38 de ani) s-a prăbuşit într-un restaurant, în urmă cu două săptămâni, după ce a muncit până la epuizare, ca să-şi întreţină familia din România.

Părinţii Ion şi Ioana Midan povestesc cu durere despre ziua când au primit vestea că băiatul lor este în comă, într-un spital din Valadolid, Spania. „Am fost anunţat prin telefon că Gabi e rău, la spital, cu aparate la gură. Mi-a stat inima în loc", spune Ion Midan. Oamenii au aflat că fiul lor a căzut din picioare la 4 iunie, fără suflare, în restaurantul unde lucra ca ospătar. Gabriel a lucrat ca militar, timp de patru ani, la Unitatea 1047 din Bănie.

Totul pentru copil

Mama lui, Ioana Midan, a povestit că fiul său suferă de ulcer varicos. „Făcuse tromboflebită. Îi ajunsese mult sânge la plămâni. Când a căzut, am înţeles că s-ar fi sufocat. Gabi ştia că nu are voie să stea mult în picioare, că i se umflau şi începeau să îl doară, uneori chiar să îi sângereze.  «N-am încotro», aşa zicea", continuă femeia.

Gabriel a părăsit România, în urmă cu cinci ani, pentru un trai mai bun. „Se căsătorise, soţia i-a adus pe lume un copil căruia trebuia să-i asigure un viitor. Salariul de aici nu-i permitea acest lucru. Mi-a zis că trebuie să lase România, să muncească altundeva", povesteşte Ion Midan.

Ioana Midan a plecat la 15 iunie în Spania, să stea alături de băiatul său. „Măcar să fie cineva cu el, dacă s-o întâmpla ceva. M-aş fi dus şi eu, dar nu sunt bani. Cel mai greu de purtat cruce este să-ţi ştii fiul în comă, putând să moară în orice moment, fără ca tu să-l poţi vedea", a mai spus bărbatul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite