Cozi la tonetele RAT pentru transport gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii au stat la rând pentru a obţine un abonament eliberat de Regia Autonomă de Transport Craiova, cu care vor putea circula gratis pe un traseu

Oamenii sunt nervoşi. Merge greu. Documentele fiecărei persoane sunt atent verificate de lucrătorii Regiei Autonome de Transport (RAT) şi un vârstnic ajunge  să aştepte până la o oră. „Haideţi, doamnă, că leşinăm aici până ne vine rândul!“, se aude din spate o voce.
Zeci de pensionari craioveni s-au aşezat de dimineaţă cuminţi la coadă la tonete pentru a lua abonamentul gratuit cu care pot circula pe o linie de la 1 aprilie. „Stau aici de aproape o oră, nu ştiu de ce merge aşa de greu. Parcă vor să ne dăm bătuţi şi să nu mai stăm. Programul e numai până la ora 14.00 la cele câteva tonete din oraş unde se dau abonamentele astea. Dacă nu apuci să ajungi până atunci, vii aici şi uitaţi câtă lume se strânge“, ne-a explicat Mihai Ţecu, un craiovean de 72 de ani.

21.000 de pensionari au beneficiat de subvenţie

Potrivit purtătorului de cuvânt al RAT Craiova, Marius Buzilă, 20.718 pensionari din Craiova primiseră până marţi abonamente gratuite pe o linie. Îmbulzeala de la tonete nu-i descurajează însă. Bătrânii spun că sunt nevoiţi să stea la coadă pentru a mai economisi câte ceva la pensie. „Ne-am aşezat la coada asta pe care o vedeţi. Ce să facem? Orice bănuţ economisit la pensie contează şi merită să stăm, chiar dacă ni se face rău până ajungem în faţă“, ne-a spus Maria Stoica.

1.300 de lei, plafon maxim de pensie

Conform hotărârii adoptate în februarie de Consiliul Local, pensionarii beneficiază începând de mâine din nou de
abonamente fără plată, după ce, în ianuarie, facilitatea fusese anulată de aleşi. De abonamentele gratuite pe o linie de transport beneficiază pensionarii cu vârsta peste 70 de ani. Cei care au sub 70 de ani, cei care s-au pensionat anticipat sau pe caz de boală vor putea obţine abonamente gratuite, tot pe un singur traseu, dacă au o pensie mai mică de 1.300 de lei. Dacă optează pentru două sau mai multe trasee, persoanele de vârsta treia vor plăti numai 25% din costul abonamentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite