Cozi nesfârşite la ajutorul de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor care calcă pragul AJOFM după ce rămân fără slujbă este pe zi ce trece tot mai mare.

Zeci de persoane rămase fără un loc de muncă formează zilnic cozi uriaşe la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău.

„Eu am venit să-mi depun dosarul pentru plata indemnizaţiei, am cam terminat cu drumurile aici, măcar pentru o perioadă”, ne-a spus una dintre femeile aşezate la rând. „Am rămas fără muncă, acum vin să mă înregistrez aici, poate s-o găsi şi pentru mine ceva”, a spus un bărbat.

„În această perioadă a anului, numărul celor care ajung la noi este de ordinul zecilor. Procedura este de a înregistra actele şi de a-i programa pe oameni pentru consiliere şi mediere”, a spus Octavian Ţicău, şeful Serviciului de Programe de Ocupare de la AJOFM Bacău.

Rata şomajului
este în creştere

AJOFM înregistrează lunar cîţiva agenţi economici care anunţă disponibilizări de personal.

Rândul şomerilor care beneficiază de indemnizaţie este îngroşat însă de a celor care au ieşit din plata şomajului, dar care vin la Agenţie în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă. Din totalul de 15.000 de băcăuani aflaţi în evidenţa AJOFM ca disponibilizaţi, doar 8.000 primesc ajutorul bănesc aferent. În acelaşi timp, statul le oferă posibilitatea celor rămaşi fără locuri de muncă să se recalifice într-o altă meserie.

Recalificarea, o opţiune pentru cei fără muncă

Şomerii pot opta pentru unul dintre cele 38 de cursuri de racalificare, cele mai multe în domeniul construcţiilor, confecţiilor şi a serviciilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite