Cum a lăsat Covei o femeie fără copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum a lăsat Covei o femeie fără copil
Cum a lăsat Covei o femeie fără copil

Cei care au avut ghinionul să se intersecteze cu Iustin Covei, arestat pentru clonare de carduri, povestesc ce au pătimit după. Georgeta Stanache, victima unui accident rutier provocat de Iustin Covei în urmă cu cinci ani, spune că a fost nevoită să avorteze, ca să nu nască un copil cu sechele. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

VEZI AICI REFERATUL ÎNTOCMIT DE PROCURORI PRIN CARE SE SOLICITA ARESTAREA MEMBRILOR GRUPĂRII CONDUSĂ DE COVEI

Mai citeşte şi:


Georgeta Stanache (38 de ani) era însărcinată când fiul judecătorului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a intrat pe contrasens şi a lovit cu un Mitsubishi maşina în care se afla femeia. Georgeta mai avea o fetiţă de şase ani. Nici ea, nici soţul ei, Dig Stanache (38 de ani), nu ştiau la acel moment că femeia poartă în pântece un copil.

Femeia îşi aminteşte doar că a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, unde a fost internată timp de trei zile, pentru mai multe afecţiuni, printre care comoţie cerebrală.

Printre medicamentele pe care femeia le-a primit se numără şi Memotal, indicat pentru pacienţii cu sindrom post-traumatic, după intervenţii craniene cerebrale, stări de precomă şi comă. Georgeta Stanache spune însă că a plecat din spital, chiar dacă avea dureri la nivelul capului.

„Mi s-au făcut mai multe investigaţii, însă nu şi tomografie”, a afirmat aceasta. Odată externată, Georgeta Stanache a crezut că problemele de sănătate vor dispărea. S-a adresat Institutului de Medicină Legală şi i s-a dat un certificat pentru nouă zile de îngrijiri medicale ca urmare a accidentului.

Testul de sarcină a ieşit pozitiv

La câteva săptămâni de la ieşirea din spital, craioveanca povesteşte că a început să se simtă rău din nou. „Aveam greţuri în fiecare dimineaţă, stări de slăbiciune, simptome asemănătoare femeilor însărcinate. Ca să mă liniştesc, m-am dus la farmacie, de unde am luat un test de sarcină. Când l-am făcut, am văzut că a ieşit pozitiv”, îşi aminteşte mămica.

Destul de îngrijorată, Georgeta a vrut să fie consultată de un specialist. A apelat la serviciile unui medic ginecolog particular, care i-a făcut o ecografie.

Rezultatele au fost confirmate: Georgeta era gravidă. Au urmat o serie de discuţii cu medici din sistemul privat, pe care Georgeta i-a informat că face tratament cu Memotal, pentru comoţia cerebrală pe care o suferise. Doctorii au sfătuit-o să renunţe la sarcină, pentru că administrarea acelui tratament în timpul sarcinii poate afecta sănătatea copilului.

„Mi s-a spus că există riscuri de peste 50% ca acel copil să fie născut cu sechele sau să dezvolte aceste probleme în timp. Deşi mi-am dorit enorm acel copil, am decis să avortez”, a adăugat Georgeta Stanache.

Tratamentul putea îmbolnăvi copilul

Înainte de a recurge la această variantă, Georgeta a decis să meargă la Institutul de Medicină Legală, ca să ceară o nouă expertiză, pentru a vedea dacă trebuie într-adevăr să renunţe la sarcină sau dacă o poate continua, chiar dacă se află în tratament cu Memotal. Răspunsul expertizei, efectuată de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost că femeia putea fără griji să păstreze sarcina, deşi lua acel medicament.

Specialiştii spun însă că Memotalul conţine o substanţă care poate dăuna copilului. „Acest medicament are în compoziţie piracetam, o substanţă străină organismului, care prezintă pentru făt un risc malformativ. Deşi este unul mic, riscul există. Piracetamul nu este recomandat femeilor însărcinate în primul trimestru”, a declarat dr. Dominic Iliescu, din cadrul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la SJU.

Însă, pentru că medicii din sistemul privat au sfătuit-o să nu rişte, Georgeta Stanache a ales să avorteze. „Chiar dacă ar fi fost un risc de 1% ca fiul să se nască cu probleme de sănătate, tot aş fi întrerupt sarcina. N-aş fi vrut ca acel copil să aibă de suferit”, a mai spus Georgeta Stanache. Din fericire, Georgeta a rămas din nou însărcinată, câteva luni mai târziu.

Taximetristul bătut a refuzat banii „de pace“

Taximetristul Victor Drosu, de 41 de ani, este o altă victimă a furiei lui Iustin Covei, pentru care acesta din urmă a primit doar trei luni cu suspendare. Bărbatul îşi aminteşte cum s-a trezit înconjurat de opt motoscutere, în timp ce ducea o clientă cu maşina pe Calea Bucureşti.

image

Victor Drosu, plin de sânge, alături de judecătorul Marin Covei (cu lanţ la gât), venit să muşamalizeze scandalul 

„Era prin iulie. O trupă de indivizi pe scutere mă înconjurase. Covei s-a apropiat de maşină, a spart geamul şi m-a izbit cu pumnul. Am pornit şi am reuşit să scap“, spune craioveanul, care a depus plângere împotriva tânărului. Istoria cu bătaia s-a repetat după o lună. Aflat la volan, Victor Drosu a observat că este urmărit de mai multe maşini.

„M-au înconjurat cu maşinile. Am pornit taxiul să mă strecor printre ei, dar m-am baricadat şi m-am ales cu geamurile sparte, cu uşile distruse pentru că aveau bâte. Am plătit 12.700 de lei ca să o repar”, spune Victor Drosu, care nu s-a intimidat şi s-a dus la Institutul de Medicină Legală, de unde şi-a scos un certificat medico-legal pentru şase zile de îngrijiri medicale. „Am plătit doi avocaţi ca să mă ajute. Când m-am prezentat la un termen, tatăl lui Iustin Covei a încercat să îmi dea bani, ca să tac. L-am refuzat din start.

I-am mai spus că eu provin dintr-o familie în care tata e cioban, dar e cinstit. Eu nici măcar nu am avut posibilitatea să-l văd pe procurorul care s-a ocupat de dosar.

În 2006 s-a dat hotărârea în procesul lui Covei, iar eu nu am aflat abia acum o lună, pentru că avocaţii mei îmi spuneau că cercetările sunt în curs, pe când ele se terminasere demult ”, spune Victor Drosu. ; Gabriela Popescu

„Şefii îmi cereau să-i dau doar o amendă“

„ Am să omor toţi poliţiştii!”, „Mâine vă dezbrac pe toţi!”, „Vă destitui pe toţi!”, acestea sunt ameninţările pe care un poliţist le-a auzit din partea lui Iustin Covei pentru că, după ce a făcut un uriaş scandal într-un local, a îndrăznit să-l bage în duba poliţiei pe prinţişor. Ofiţerul Marius Bărbulescu îşi aminteşte cum fiul judecătorului i-a tras un pumn în bărbie chiar în secţia de poliţie, în ianuarie 2004.

 „Am mers la un scandal în Valea Roşie. Când am ajuns, unul dintre tinerii implicaţi a fugit. Am alergat prin zăpadă, la minus 18 grade. Tânărul a alunecat şi l-am prins. Era foarte agitat, n-avea niciun act asupra lui“, povesteşte Bărbulescu. Dus la secţie, Iustin Covei, tânărul prins de poliţist, a început să se zbată, lovindu-se cu capul de geamuri. „Lovea birourile, a aruncat vreo trei scaune. Când a venit mama sa s-a mai liniştit.

M-au rugat să-i las să discute. Mă pregăteam să ies când tânărul s-a ridicat de pe scaun şi m-a lovit cu pumnul în bărbie. Era şi un poliţist practicant de faţă“, mai spune ofiţerul.

Poliţistul şi-a scos certificat medico-legal şi a depus plângere împotriva lui Covei pentru ultraj. „Şi el scosese un certificat pentru vreo 16 zile şi a depus plângere împotriva mea pentru lovire. A fost cea mai grea perioadă din cariera mea şi m-a afectat extrem de mult din punct de vedere profesional“, a mai spus Bărbulescu, în prezent ofiţer la Biroul Poliţiei Rurale Craiova. Bărbatul susţine că s-au făcut presiuni asupra lui.

„Comandanţii de atunci au dat ordin ca Iustin Covei să primească doar o amendă, după care să plece acasă, ceea ce s-a şi întâmplat. Au existat multe presiuni asupra mea pentru a-mi retrage plângerea. Doi ani la rând am umblat prin tribunale, am cheltuit bani ca Iustin Covei să scape cu trei luni cu suspendare. Mi s-a atras atenţia că unchiul lui Iustin, procurorul, este prieten cu Poliţia. De când am depus plângerea, şefii de atunci mi-au zis că nici măcar nu îi mai salută“, a mai povestit ofiţerul. 

„Prinţul Băniei“ proba „pisica“ la bancomate

„Prinţul Băniei“, Iustin Covei, avea un rol-cheie în cadrul reţelei de falsificatori de carduri. Potrivit anchetatorilor, el era cel care, împreună cu un alt inculpat, Petrel Hălănel, furniza membrilor grupării infracţionale „materia primă“ pentru spargerea bancomatelor.

image

Iustin Covei nu are şanse să scape prea curând de anchetatori

„Au confecţionat echipamentele destinate copierii datelor de pe carduri bancare, pe care le-au folosit în activitatea de skimming“, se arată în referatul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) trimis judecătorilor în vederea arestării preventive a grupării coordonate de „prinţ“.

În plus, Covei şi Hălănel aveau şi rolul de a recruta „soldaţi“, care erau folosiţi la transportul echipamentelor şi la retragerea banilor din bancomate. Anchetatorii mai spun că, după confecţionarea dispozitivelor de skimming, beizadeaua Craiovei verifica personal, în teren, calitatea echipamentelor pe care le fabrica.

„Inculpatul Iustin Covei proba dispozitivele puse la bancomate de pe raza municipiului Craiova (...), se ocupa de retrageri de numerar cu carduri bancare falsificate“, susţin anchetatorii. După ce se convingea de calitatea aparaturii, gruparea coordonată de Iustin „Pralea“ Covei vindea „tehnologia“ celorlalţi membri ai grupării.

Ziua fatală

La data de 9 februarie 2004, Iustin Covei a urcat la volan, deşi nu avea permis, şi a parcurs câţiva kilometri prin Craiova. El a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit un Opel care circula regulamentar. În urma impactului au fost accidentate trei persoane: Georgeta Stanache (33 de ani, la acea vreme), soţul Dig Stanache (33 de ani) şi fratele soţului, Iulian Stanache (35 de ani).

Victimele au avut însă sub zece zile de îngrijiri medicale, astfel că lui Iustin Covei nu i s-a reţinut în rechizitoriu şi infracţiunea de vătămare corporală, ci doar cea de conducere fără permis, primind o condamnare de doar trei luni cu suspendare.

Citeşte o anchetă în exclusivitate, realizată de reporterii Adevărul de Seară din Timişoara, despre cum a încasat bani publici fiul fostului procuror-şef al DNA Timişoara:
EXCLUSIV Fiul fostului şef al DNA s-a abonat la bani publici ca-n codru (GALERIE FOTO)


CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE REŢEA DE FALSIFICATORI DE CARDURI DIN BANAT, CARE A FURAT DIN CONTURILE A ZECI DE ITALIENI ŞI OLANDEZI :


UPDATE, astăzi, ORA 10.00:
16 hoţi care au furat 2,3 milioane de euro din bancomate cer judecătorilor să fie eliberaţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite