Costume de epocă, Phoenix şi culturişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniri.Mii de localnici sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în şanţurile cetăţii din Alba Iulia, unde se desfăşoară majoritatea evenimentelor din cadrul Zilelor municipiului,

Uniri.
Mii de localnici sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în şanţurile cetăţii din Alba Iulia, unde se desfăşoară majoritatea evenimentelor din cadrul Zilelor municipiului, aflate la cea de-a patra ediţie. Manifestarea a început ieri cu mai multe expoziţii de artă, icoane, desene şi arhitectură, un simpozion istoric despre vestigii dacice, un colocviu de creaţie literară - Discobolul, un spectacol pentru copii şi unul de teatru, susţinut de artiştii bucureşteni de la Nottara. Spectacolul de cascadorie programat pe stadion a fost anulat din cauza vremii ploioase, dar, potrivit lui Dorin Sava, purtătorul de cuvânt al primăriei, va fi reprogramat peste două săptămâni.

Artificiile vor încheia spectacolul
Astăzi, copiii sunt invitaţi la concursuri de desene pe asfalt, la concursuri pe biciclete, role, skate, cros, şahiştii se întrec la o cupă regională Transilvania, iar elevii de la Colegiul Militar, la o paradă cu costume de epocă, din centru până în şanţurile cetăţii. Seara se va încheia cu spectacole de dans modern, muzică uşoară locală şi va culmina cu recitalul Phoenix, urmat de o discotecă în aer liber. Capul de afiş de duminică îl reprezintă, în premieră, un campionat naţional de powerlifting, sport mixt, de culturism şi haltere. Va fi inaugurat traseul celor trei fortificaţii şi vor fi premiaţi elevii olimpici din localitate. Seara se va încheia cu un spectacol folcloric, cu peste 20 dintre cei mai cunoscuţi artişti ardeleni şi apoi cu artificii. În timpul manifestărilor, mai sunt deschise expoziţii cu gramofoane şi fotografii din Himalaya şi peşteri şi se vor face escalade pe perete artificial.

Folclor pe Criş şi căpşune la Halmeu
Zilele localităţilor sunt aniversate şi în Bihor şi Satu Mare. La Vadu Crişului sunt aşteptaţi, duminică, artiştii de muzică populară şi meşterii populari de pe Valea Crişului Repede la manifestarea câmpenească tradiţională Vama Sării.
La Halmeu, zilele localităţii au fost deja amânate o săptămână, pentru a aştepta să se coacă căpşunele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite