Ancheta "Ziua Tineretului": MediaPro a plătit una dintre scenele de la Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul Media Pro, Costi Mocanu, a declarat astăzi în faţa comisiei de anchetă privind contractele derulate pentru "Ziua Tineretului" că bugetul total al acţiunii de la Costineşti a fost suportat de Media Pro Pictures şi partenerul ei comercial, Nestle, în timp ce Pro TV SA a cumpărat drepturile de televizare pentru acest eveniment.

Mai citiţi şi:
Ridzi: Voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală

Monica Iacob-Ridzi: cheltuielile de 2 Mai au fost legale
Iacob Ridzi, cercetată de Parchet
Monica Iacob Ridzi aşteaptă finalul anchetei DNA ca să îi dea în judecată pe denunţători
Iacob-Ridzi va fi audiată pe 30 iunie de Comisia parlamentară


Comisia parlamentare de anchetă privind banii cheltuiţi de Ministerul Tineretului şi Sportului a continuat astăzi audierile.

"Scena pe care s-a desfăşurat evenimentul branduit de către noi - MTV Days - scena mare, colorată intens în roşu, a fost inclusă în bugetul de producţie al MTV Days, organizat de Media Pro Pictures. Costurile acelei scene au fost suportate de către ei", a spus Mocanu, care nu a putut preciza însă la cât s-a ridicat această sumă.

Preşedintele comisiei  deputatul Alina Gorghiu, a declarat apoi că nu este clar care dintre cele două scene instalate cu ocazia "Zilei Tineretului" a fost plătită de Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Reprezentantul Pro TV SA a venit cu o informaţie nouă referitoare la scena despre care am făcut vorbire toţi în ultimele trei săptămâni. Sunt două scene în discuţie şi vrem să ne lămurim despre care dintre ele e vorba. Care a fost achitată din banii de la MediaPro Pictures şi care a fost achitată din banii de la MTS şi în ce condiţii. Acest subiect rămâne neclar pentru noi, motiv pentru care am stabilit ca la sfârşitul audierilor care vor avea loc săptămâna viitoare să o reinvităm pe doamna ministru Monica Iacob-Ridzi pentru lămuriri finale", a spus Gorghiu.
    
Ministrul Tineretului, a declarat ieri în faţa comisiei că va demisiona dacă DNA va începe urmărirea penală împotriva sa.

  • PNL a depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.
  • Liberalii o acuză de abuz în serviciu şi delapidare, referindu-se la faptul că ministrul nu poate justifica 750.000 de euro, sumă cheltuită pentru organizarea festivităţilor de Ziua Tineretului.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite