Costi are şanse minime de a fi găsit în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costi are şanse minime de a fi găsit în viaţă
Costi are şanse minime de a fi găsit în viaţă

Peste o sută de poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, împreună cu doi câini, l-au căutat şi ieri pe Costi (7 ani), dispărut din staţiunea Rânca joi, 23 iulie.

 Autorităţile sunt de părere că este puţin probabil ca un copil de şapte ani să fi rămas în viaţă după atâtea zile de izolare. Cei doi câini aduşi de la Centrul Chinologic din Sibiu sunt antrenaţi special pentru căutarea de cadavre îngropate.

„Dacă trupul nu a intrat în putrefacţie, şansele de a fi găsit sunt mai mici, noi folosim la antrenamente soluţii care imită foarte bine mirosul de cadavru intrat în putrefacţie“, a explicat Ioan Mălăescu, comisar- şef la Centrul Chinologic din Sibiu.

Schimbările în organizarea căutărilor s-au făcut după ce poliţiştii au aflat că părinţii şi bunicii copilului ar fi tăinuit problemele de sănătate ale micuţului.Copilul nu putea merge pe jos mai mult de 800 de metri pentru că are probleme locomotorii şi avea dificultăţi de exprimare.

Astfel, multe dintre eforturile căutătorilor au fost în van, pentru că s-au desfăşurat pe o arie exagerată faţă de posibilităţile de deplasare ale copilului, motiv pentru care, de ieri, căutările se fac doar în jurul staţiunii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite