„Costi nu a fost ucis de animale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Costi nu a fost  ucis de animale“
„Costi nu a fost ucis de animale“

Mama lui Costi Velcev, copilul din Techirghiol care a dispărut la Rânca, nu crede că băiatul a fost sfâşiat de sălbăticiuni. După ce poliţiştii i-au adus hainele copilului, Olga Velcev a încetat să mai spere că băieţelul ei este în viaţă.

Olga Velcev a încetat să mai spere că băieţelul ei este în viaţă. Plânge întruna şi umblă îmbrăcată în doliu. Stă mai mult pe drumuri. Nu-i vine să intre în casa pustie. Cel mai greu îi este să păşească în camera lui Costi. Pereţii au fost vopsiţi în albastru şi la geam urma să fie puse perdele cu Spiderman, unul dintre personajele lui preferate de desene animate.
„Voiam să-i fac o surpriză.

L-am trimis mai devreme la mama pentru că renovam în casă şi nu voiam să stea în praf şi în mizerie. Urmau să plece la munte. Când s-ar fi întors, ar fi văzut totul schimbat“, povesteşte, printre lacrimi, Olga.

În camera vopsită în albastru, zâmbetul lui Costi a rămas încremenit într-o fotografie aşezată pe pat. Cărţile de poveşti de pe etajeră sunt nedesfăcute. Costi nu a apucat să le răsfoiască.

Olga Velcev a adus hăinuţele cu care era îmbrăcat copilul în momentul dispariţiei. Frumos împachetate, acestea erau păstrate cu sfinţenie într-o cameră alăturată. Le-a pus pe pat şi a început să le despacheteze cu grijă.

„Hainele miroseau a sânge şi a urină“

Ea se întreabă cum a fost Costi devorat de animale fără ca îmbrăcămintea să-i fie sfâşiată. „Hainele nu miroseau a mort, ci a sânge şi a urină. Atât. Mirosul de carne stricată nu iese aşa uşor. Nu am să înţeleg de ce sunt hainele întregi. Am foarte multe întrebări fără răspuns“, spune femeia. Pantalonii şi chiloţeii sunt singurii care sunt agăţaţi.

Tricoul şi hanoracul păreau a fi purtate pentru prima dată. „Deocamdată nu avem nicio explicaţie în acest sens. Aşteptăm rezultatele necropsiei, când vom putea afla şi împrejurările în care a survenit decesul. Este un dosar în lucru şi nu putem face publice ipoteze“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Olga spune că tatăl copilului, Feodor Velcev, a sunat-o o singură dată de când a fost anunţată dispariţia micuţului. Când ea a oferit recompensă pentru găsirea băieţelului, el a sunat-o pentru a-i spune că nu are bani şi că nu o poate ajuta. „Eu n-am văzut niciun om care suferă să râdă, să umble şi să se simtă bine. Un om sănătos nu se plimbă prin tot bazarul spunând că băiatul e sănătos, că este viu, cum făcea el“, mărturiseşte mama copilului.

Rezultatele analizelor, săptămâna viitoare

Poliţiştii gorjeni au încetat să mai caute resturi umane ale copilului. Aceştia aşteaptă rezultatele analizelor realizate la Bucureşti de Institutul Naţional de Medicină Legală pentru testul ADN. „Acest tip de analize durează. Cred că săptămâna următoare vom afla rezultatele oficiale“, a precizat Daniel Tică.  A mai contribuit Maria Bîrcu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite