Costea va pierde 19.000 € din leafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc i-a cerut directorului Eximbank, Ionuţ Costea, să-şi reducă salariul, de la suma actuală de 20.000 de euro la aproximativ 1.000 de euro.

Boc consideră că Ionuţ Costea - cumnatul liderului social-democrat Mircea Geoană - ar trebui să urmeze exemplul celor din conducerea Fondului Proprietatea. În caz contrar, Guvernul ar putea cere schimbarea lui.

„Este o procedură extrem de complicată până schimb un director de bancă, dar poate ar fi un gest elegant de a repeta ceea ce a făcut Ionuţ Popescu (n.r. - director al Fondului Proprietatea )", a afirmat Boc, la o emisiune televizată.

Ionuţ Costea a declarat pentru „Adevărul" că nivelul remuneraţiei şi beneficiilor acordate conducerii Eximbank a fost aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor în 2006. „Dacă instituţiile abilitate vor aprecia drept necesară modificarea remuneraţiilor acordate conducerilor instituţiilor financiar-bancare cu capital de stat, conducerea Eximbank va respecta decizia", a spus Costea.

Acesta a precizat că salariile conducerii Eximbank sunt în limitele celor din mediul financiar-bancar pentru poziţii similare. „Activitatea noastră nu e susţinută de la buget, iar în 2009 am fost generatori de profit", a încheiat el.

Costea se află la conducerea Eximbank, bancă al cărei acţionar majoritar este statul, din februarie 2009. Ulterior, a fost ales membru şi în Consiliul de Administraţie al Transelectrica la propunerea lui Adriean Videanu, ministrul Economiei. A intrat în sistemul băncilor comerciale în 2004, ocupându-se de proiectul Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Înainte de 2000 a fost secretar de stat la Finanţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite