Impact cu şapte răniţi între Cârcea şi Coşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impact cu şapte răniţi între Cârcea şi Coşoveni
Impact cu şapte răniţi între Cârcea şi Coşoveni

Două autoturisme s-au ciocnit frontal pe DN6, şoferii şi pasagerii ajungând în stare gravă la spital

Şoferul unui autoturism Opel Vectra cu volan pe dreapta, care venea de la Craiova, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a lovit un alt autovehicul ce venea din sens opus. Impactul a avut loc pe DN 6, între localităţile doljene Cârcea şi Coşoveni.

Conducătorii auto şi pasagerii din ambele maşini au ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova, având răni grave la cap, mâini şi picioare.

Medicii s-au luptat mai bine de o oră pentru a scoate cele şapte victime dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. Trei persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar starea lor este gravă în continuare. „Au suferit leziuni puternice la cap, victimele au fost prinse între scaunele din spate ale maşinilor. Le-am acordat primul ajutor la faţa locului şi am reuşit să le stabilizăm“, a declarat Alina Lazăr, medic SMURD.

Martorii au spus că şoferul aflat la volanul autoturismului Opel Vectra conducea nebuneşte şi că a depăşit de trei ori coloana de maşini, fără să se asigure. „Cred că avea peste 130 de km/oră. Am văzut clar cum a izbit maşina care venea din sens opus. Nu a putut nici măcar să pună frână. M-am îngrozit când am ajuns la faţa locului şi am văzut dezastrul.Trei dintre victime erau întinse pe jos, iar celelalte, prinse între fiarele maşinilor, ţipau de durere“, a spus Mircea Diaconu, martor la teribilul accident.

Şoferul nu consumase băuturi alcoolice

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc tragicul eveniment. „Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face şoferul care conducea autoturismul cu volan pe dreapta. A fost verificat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice. I s-a întocmit dosar penal şi este acuzat de vătămare corporală din culpă“, a spus Lucian Călmuc, inspector în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Craiova.

Traficul pe DN 6 a fost blocat mai bine de două ore din cauza accidentului. S-au format cozi pe ambele sensuri de zeci de kilometri. În urmă cu aproximativ două luni, două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident produs în aceeaşi zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite