Cosmin îşi duce tatăl pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Duca , adolescentul de 15 ani din comuna ieşeană Ciurea rămas singur pe lume, îşi va conduce tatăl pe ultimul drum astăzi, la ora 12.00.

Din cauză că s-a sinucis, Pavel Duca nu va fi înmormântat potrivit tradiţiei creştin-ortodoxe. Cu ajutorul cititorilor „Adevărul”, familia Duca a reuşit să cumpere toate cele necesare pentru înmormântare.

Bursă pentru facultate

„Adevărul” continuă campania de ajutorare a lui Cosmin. Până acum, adolescentul a primit un ajutor financiar de 5.600 lei, iar alţi doi întreprinzători ieşeni din domeniul textilelor i-au dat lui Cosmin mai multe haine.

Adolescentul a mai primit din partea a doi oameni de afaceri ieşeni câte o bursă şcolară. „Vreau să-i ofer lui Cosmin o bursă şcolară lunară de 300 lei până la terminarea liceului. Apoi, dacă tânărul va dori să-şi continuie studiile, îi voi oferi o bursă gratuită, pentru ca el să poată urma una dintre facultăţile din cadrul universităţii noastre”, a declarat Niculae Niculescu, rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

La doar 15 ani, Cosmin Duca a rămas orfan după ce tatăl său şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se de un copac din curtea casei din cauză că avea datorii la bancă şi nu avea cu ce să le plătească. Corpul neînsufleţit al bărbatului de 40 de ani a fost găsit de adolescent. În urmă cu trei ani, mama băiatului a murit din cauza unei tumori pe care o avea pe creier.

Cum îl puteţi ajuta pe orfan

Cei care doresc să-l ajute pe „orfanul crizei” pot face donaţii pe numele Mariei Duca, bunica adolescentului, pe numerele de cont RO50 OTPV 1400 0029 0479 EU01 (contul în euro) şi RO93 OTPV 1400 0029 0479 RO 01 (contul în lei).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite