Coşmarul de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul a fost blocat ieri între staţiunile montane. Poliţiştii nu au putut face faţă afluxului de maşini. Prima zi a sezonului oficial de schi a însemnat pentru turiştii în căutare de distracţie pe Valea Prahovei nervi şi ore întregi petrecute în maşină.

Peste 40.000 de turişti s‑au aflat în staţiunile montane din Prahova şi Braşov în ultimele două zile. Din această cauză, traficul a fost infernal, mulţi turişti renunţând chiar la sejurul la munte.

 “Niciodată nu s-a circulat aşa de încet pe Valea Prahovei. Am traversat Sinaia, pe drumul naţional, nu prin oraş, într-o oră şi 15 minute”, au spus membrii unei familii din Ploieşti, veniţi să petreacă un weekend pe pârtie. 

După ce în urmă cu două zile a fost înregistrat vârful autoturismelor care au circulat pe Drumul Naţional 1 - 27.000 de maşini, cel mai mare număr înregistrat într-o zi, din ultimii trei ani - ieri, situaţia a fost similară.

Şoferii au circulat bară la bară pe anumite porţiuni, iar în staţiuni s‑au format adevărate blocaje. În zona montană a fost aproape imposibil să mai găseşti un loc de parcare, indiferent dacă te aflai în Sinaia, Predeal sau în Poiana Braşov.

„Nu ştim când scăpăm de aici”

Familia Ion din Constanţa, cu doi copii care moţăiau pe bancheta din spate, se îndrepta ieri după-amiază spre Predeal. “Nu ştim când vom ajunge, când scăpăm de nebunia asta.

Până în Sinaia am venit foarte bine, dar aici, în Sinaia, ne chinuim de peste o oră să o traversăm”, spune mama celor doi băieţei, de 12 şi de 10 ani. La volan, soţul visa la o autostradă: “Singura soluţie ca să circulăm normal ar fi autostrada despre care s-a tot vorbit”. Familia Ion a fost însă “norocoasă”.

“Pe drum a fost infernal, am stat blocaţi între Sinaia şi Predeal mai mult de trei ore. Am îngheţat în maşini, ni s-a făcut foame, ne-am enervat. Mai mult am stat pe loc, nu ne-am deplasat nici cu 10 kilometri la oră.

Omori maşina, se duce motorul!”, a spus Geanina Petre, venită la munte din Ploieşti.  

Poiana Braşov, blocată

Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat însă pe drumurile spre Poiana Braşov. Nu doar şoselele, ci şi parcările din staţiune au fost blocate.

Din cauza aglomeraţiei, vineri şi sâmbătă, Poliţia Rutieră a restricţionat accesul auto spre Poiana Braşov, permiţând doar accesul localnicilor sau al persoanelor cazate la hotelurile din staţiune. Ieri-seară, poliţiştii au ridicat restricţiile impuse.

„Conducerea Primăriei a solicitat Serviciului de Circulaţie al Primăriei să recomande turiştilor să renunţe să urce cu maşina în staţiune şi să meargă cu autobuzele regiei de transport”, a declarat Sorin Taorcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Potrivit acestuia, administraţia locală va amenaja în curând o parcare pentru autoturisme de câteva sute de locuri în Poiana Mică, iar de aici accesul în staţiune să se facă, gratuit, cu microbuze, pentru a evita astfel de blocaje.
Berceanu, în inspecţie Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost vineri în inspecţie pe DN1. 

La finalul vizitei, ministrul a declarat că va face cercetări şi va aplica sancţiuni pentru blocajele de pe drumurile naţionale. Situaţia de pe şosele ar urma să fie analizată, mâine, la Ministerul Transporturilor.

Berceanu a recunoscut că reţeaua de drumuri din România este mult rămasă în urmă faţă de numărul de maşini şi faţă de volumul traficului, aceasta fiind principala cauză a blocajelor de circulaţie.


Ninge de Revelion doar în Moldova

În următoarele zile, vremea va fi rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. În nordul, nord-estul şi centrul ţării, valorile termice vor coborî până la –18 grade Celsius. În Bucureşti, în următoarea perioadă va ninge slab.

Cerul se va menţine înnorat, dar precipitaţiile vor fi destul de scăzute. În zonele montane din Moldova va continua să ningă în următoarele zile, astfel încât cei care au de gând să-şi petreacă Revelionul la munte se vor putea bucura din plin de zăpadă.

image
image

 Pe drum a fost infernal, am stat blocaţi între Sinaia şi Predeal mai mult de trei ore. Am îngheţat în maşini, ni s-a făcut foame, ne-am enervat.

image



Geanina Petre turistă


image

Nu ştim când vom ajunge, când scăpăm de nebunia asta. Ne chinuim de peste o oră să traversăm Sinaia.

image



Cornelia Ion turistă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite