Corupţia de la MApN, descoperită prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul maior Mihai Chiriţă şi Generalul de Brigadă  Ioan Marian
Generalul maior Mihai Chiriţă şi Generalul de Brigadă Ioan Marian

Maiorul Ovidiu Boşotar, ofiţer responsabil cu securitatea în cadrul Şcolii Militare „Basarab I“ Piteşti, a transmis răspunsurile corecte la examen, prin sms, către 70 de candidaţi.

Mesajele au fost trimise de pe o cartelă pre-plătită, din camera patru a Căminului de fete a unităţii militare. Procurorul DNA Vasile Doană a arătat, ieri, la Curtea Supremă, că în dosarul „Mită la MApN", rezultatatele examenului din august 2010 au fost viciate de „grupul infracţional" coordonat de generalul de brigadă Ioan Marian, adjunctul şefului Direcţiei de Management şi Resurse Umane. Anchetatorul a cerut arestarea generalului şi a altor patru persoane acuzate de corupţie: generalul maior Mihai Chiriţă, colonelul Vasile Belciug, fostul comandant al garnizoanei Piteşti, locotenent colonelul Dan Crăciuneanu şi maiorul Crinu-Ionuţ Onel.

Ofiţerii sunt acuzaţi că ar fi luat mită 70.000 de euro şi 1.800 de lei, direct sau prin intermediari, pentru favorizarea mai multor candidaţi. Doană a arătat judecătorilor că selecţia prin care au fost promovaţi subofiţerii s-a făcut prin fraudă şi fals, iar consecinţele sunt extrem de grave, deoarece militarii sunt cei care apără ţara în caz de război şi participă la misiuni externe de luptă sub egida NATO.

Maiorul Ovidiu Boşotar a făcut un autodenunţ la DNA în care a prezentat cum şefii de la Bucureşti interveneau pentru promovarea „pilelor". Maistrul militar Dragoş Din, finul  generalului Ion, a dat declaraţii în care a povestit cum naşul său îi dădea liste de candidaţi „cu pile", pe care le ducea la colonelul Constantin Rachia, comandantul Centrului Zonal Breaza. 

ARESTAŢI

Generalul de brigadă Ioan Marian şi generalul maior Mihai Chiriţă au fost arestaţi, aseară, pentru favorizarea unor persoane la angajarea în MApN. Alături de ei au fost arestaţi alţi trei ofiţeri.

Citiţi şi:

Fostul deputat PDL Graţiela Iordache, trimisă în judecată pentru evaziune de 44 de milioane de euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite