Corpul legislativ iranian respinge anularea rezultatelor alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul legislativ al Iranului a respins din nou anularea rezultatelor alegerilor prezidentiale din 12 iunie, ceruta de doi candidati invinsi, a anuntat un post national de televiziune, marti.

Potrivit postului TV, preluat de Reuters, "Consiliul de Garda Iranian respinge anularea alegerilor prezidentiale desfasurate pe 12 iunie, declarand ca nu au existat neregularitati majore".

Raportul a venit la o zi dupa ce unul dintre candidatii infranti, reformatorul Mehdi Karoubi, a facut din nou apel catre consiliu sa declare nule alegerile, care l-au scos invingator pe ultra-conservatorul Mahmoud Ahmadinejad.

Fostul premier Mirhossein Mousavi a cerut si el ca votul sa fie anulat, citand neregularitati, insa autoritatile au respins acuzatiile opozitiei de fraudare a voturilor.

Potrivit UPI, purtatorul de cuvant al consiliului, Abbas Ali Kadkhodaei, a declarat:

"Daca se detecteaza o incalcare majora a legislatiei, Consiliul de Garda poate anula voturile care au fost exprimate intr-o anumita sectie de votare, district sau oras. Din fericire, la alegerile prezidentiale actuale nu am gasit probe majore de frauda sau un alt tip de incalcare a legii."

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite