Corpul unui ziarist rapit în urmă cu 24 de ani, cautat de britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă specialişti britanici se află în Liban pentru a încerca să găsească corpul ziaristului Alec Collett, răpit şi ucis în urmă cu 24 de ani, în timpul războiului civil libanez, a declarat - luni - o sursă anonimă din serviciile de securitate libaneze, citată de AFP. CLICK pentru FOTOGALERIE!

Echipa, compusă din experţi cu trecut militar sau în serviciile de informaţii, este condusă de locotenent-colonelul Giles Taylor şi acţionează în câmpia Bekaa, în apropierea localităţii Aita al-Fakhar, în cadrul unor măsuri de strictă securitate, a adăugat sursa.

Ambasada Marii Britanii la Beirut a confirmat că, "în cooperare cu Naţiunile Unite, este implicată într-o misiune umanitară pentru recuperarea şi repatrierea rămăşiţelor unui cetăţean britanic dispărut în Liban în 1985, în timp ce lucra pentru ONU".

Presa nu este autorizată să se apropie de sectorul în care operează echipa britanică, fost bastion al grupurilor înarmate palestiniene la începutul războiului civil (1975-1990), notează Agerpres.

  • Alec Collett a dispărut în 1985 şi a fost declarat mort după un an. În vârstă de 64 de ani, el îndeplinea o misiune într-o tabără a refugiaţilor palestinieni, aflată sub protecţia Agenţiei Naţiunilor Unite pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni (UNRWA), în apropiere de aeroportul din Beirut, când a fost răpit.


Organizaţia Fatah-Consiliul revoluţionar - a lui Abu Nidal - a revendicat răpirea şi uciderea lui Collett, ca ripostă la raidurile aviaţiei americane împotriva Libiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite