Coroane mortuare anti-taxa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Triplarea taxei de poluare pentru autoturismele second-hand a scos în stradă sute de şoferi şi proprietari de parcuri auto. Protestatarii au spus că vor porni spre Bucureşti, pentru a se alătura celorlalţi şoferi care au anunţat astăzi un miting în Piaţa Victoriei, deşi nu au aprobarea Primăriei Capitalei.

Scandalizaţi de noua taxă de poluare care va  intra în vigoare luni, peste 100 de şoferi şi o parte dintre proprietarii de parcuri auto din Ploieşti şi-au scos la asfalt maşinile second hand, şi-au luat porta-voce şi chiar coroane mortuare şi au străbătut în coloană cea mai importantă arteră din oraş, în sunetul claxoanelor. Sloganul „Tăriceanu te iubim, în natură îţi plătim” a răsunat ieri în tot Ploieştiul.

“Să moară taxa!”

“Am făcut credit la bancă! Nu e normal să stăm cu maşinile în garaje, din cauza taxei”, a declarat Gabriel Enache, unul dintre protestatari.

Şoferii şi-au lipit pe parbrize postere cu chipul prim-ministrului pe care au scris cu litere de-o şchioapă: „Tăriceanu şi buzunarele pline, românii şi buzunarele goale”.

N-au lipsit nici coroanele de flori. „Am venit cu coroane pentru moartea taxei, pentru că vrem să se termine cu problemele.

Sunt oameni care s-au împrumutat la bănci pentru un autoturism şi acum trebuie să plătească tot atât, taxa auto”, a spus Marian Ionescu. Protestatarii şi-au dat întâlnire astăzi, la ora 10.00, în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, din Capitală.
Constănţeni revoltaţi

Proteste au fost şi la Constanţa, unde aproximativ 150 de şoferi au plecat în coloană din staţiunea Mamaia, pe traseul Bulevardul Mamaia - Bulevardul Aurel Vlaicu - Bulevardul Tomis, până în faţa Prefecturii Constanţa.

Manifestări similare au avut loc şi la Drobeta Turnu Severin şi Târgu Secuiesc. Taxa de poluare auto a fost triplată începând de luni, 8 decembrie, dar Guvernul a decis, pe fondul protestelor, să amâne majorarea sumei de plată până luni, 15 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite