Corina Drăgotescu şi Cătălin Popa, martori în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani)
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani)

Jurnalista Corina Drăgotescu şi fostul director editorial la Realitatea TV Cătălin Popa au fost audiaţi astăzi  la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu est acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa.

Cei doi au susţinut în faţa instanţei că nu cunosc dacă există o legătură între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa. Şedinţa de judecată nua  fost publică.

După ieşirea din sala de judecată, Corina Drăgotescu a declarat, că a fost întrebată de Sorin Ovidiu Vîntu dacă apreciază că interceptările din dosar, în care apare şi numele ei au sau nu legătură cu dosarul. „Sorin Ovidiu Vîntu m-a întrebat, că el are voie să pună întrebări, dacă interceptările au legătură cu cauza şi am spus că nu”, a spus jurnalista.
La rândul lui, Cătălin Popa a spus că a fost întrebat dacă are cunoştinţă despre existenţa unei legături între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa, el susţinând în faţa magistraţilor că nu are cunoştinţă de acest lucru.

SOV, arestat în alt dosar

Următorul termen în proces a fost stabilit de magistraţii Tribunalului Bucureşti pentru 9 decembrie. Vîntu a fost adus la instanţă pentru acest proces, după ce, marţi a fost arestat preventiv într-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Intercepările telefonice cu Drăgoteascu şi Popa

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conţine discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campanie electorală şi după alegeri cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cătălin Popa, Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Stelian Tănase şi Corina Drăgotescu, dar şi cu politiceni.

SOV: „Să vorbesc cu Mircea şi Crin”

Una dintre stenograme este cea a discuţiei dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Cătălin Popa, purtată în 29 octombrie 2009, în campania electorală pentru alegerea Preşedintelui.
Cătălin Popa: Am făcut un carton şi am spus că aceleaşi ONG-uri, în 2004 l-au susţinut pe candidatul Traian Băsescu.
S.O.VÂNTU : - Foarte bine, f... în gură să-i f... Deci s-au isterizat ăia.
Cătălin Popa: -Mamă, sunt cu nervii pe pereţi.
S.O.VÂNTU : - Excepţional, excepţional.
Cătălin Popa: -Adevărul e că e fără precedent, că toată societatea civilă, că astea sunt cele mai importante voci în momentul de faţă şi cele mai importante ONG-uri din România, şi nu au mai văzut în mandatul lui Băsescu niciodată aşa ceva. Dar ştii care este şocul?
S.O.VÂNTU : - Ă?
Cătălin Popa: - Liderii celor două partide de opoziţie nu vor să facă declaraţii pe tema asta.
S.O.VÂNTU : - De ce?
Cătălin Popa: - De boi. Adică răspunsul meu e clar. De boi.
S.O.VÂNTU : - Cred că fac bine, tati.
Cătălin Popa: - Eu nu cred.
S.O.VÂNTU : - Dacă îmi permiţi, totuşi rărirea parlamentarilor este o chestie foarte populară printre cetăţenii imbecili ai acestei ţări.
Cătălin Popa: - Da, dar nu despre asta e vorba.
S.O.VÂNTU : -Ba da, pentru că acolo este prefaudarea alegerilor. Se referă strict la referendum şi referendumul este o chestie gingaşă. Ei au ieşit deja cu declaraţii că susţin micşorarea numărului de parlamentari.
Cătălin Popa: Da şi asta poate să spună şi acum, "Susţinem în continuare referendumul, haideţi să-l programăm între tururile de scrutin".
S.O.VÂNTU - Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA şi cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu ştiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.
(...)
Cătălin Popa: Da. O să stăm să documentăm deşi mă ardeau mâinile să ieşim repede cu el, dar nu putem pentru că sunt lucruri foarte grave.
S.O.VÂNTU - Sunt grave, nu?
Cătălin Popa: Da.
S.O.VÂNTU - Aşa tati, aşa băiatul lui tata. F... în gură să-l f... Hai că vin şi eu acasă să pun umărul (râde - n.n.).
Cătălin Popa: (râde - n.n.). Da.
S.O.VÂNTU - Rar mi se întâmplă, fără mişto CĂTĂ, să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.
Cătălin Popa: Da. Am simţit şi eu pe alocuri.
S.O.VÂNTU - Rar mi se întâmplă. Mi-am scos oştile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostaşii.
CĂTĂLIN POPA - (râde - n.n.).
S.O.VÂNTU - Da. De data asta... multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul şi trebuie să-i degajăm prostimea.
Cătălin Popa: Da.
S.O.VÂNTU - I-o degajăm f... în gură să-l f... Hai, te pup! Pa!
Cătălin Popa: Drum bun! Pa!"

SOV: "Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor
"

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, după după turul al doilea al Prezidenţialelor, imediat după miezul nopţii, Vântu a contactat-o pe Corina Drăgotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfăşura numărătoarea paralelă a voturilor-n.r.).
"(...)
S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.
Corina Drăgotescu:  Nu! Nu, nu, nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!
Corina Drăgotescu:  Categoric nu! Categoric nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ce…
Corina Drăgotescu:  Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să şi-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie…
S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lor!
Corina Drăgotescu:  Bine".


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite