Fiul cel mare al lui Kim Jong-Il confirmă că fratele său mai mic va fi următorul lider al Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul cel mare al liderului nord-coreean Kim Jong-Il a confirmat astăzi că fratele său mai mic, în vârstă de 26 de ani, îi va succeda tatălui său la conducerea regimului comunist, relatează AFP.

Într-un interviu acordat unui post japonez de televiziune, fiul cel mare al lui Kim, Kim Jong-nam, de 37 de ani, a spus că "desemnarea unui succesor se bazează exclusiv pe decizia tatălui meu". Întrebat dacă fratele său mai mic ar putea fi succesor, el a răspuns: "Cred că da. Aşa am înţeles din presă."

Presa sud-coreeană a anunţat marţi că liderul nord-coreean, a cărui stare de sănătate face obiectul a numeroase speculaţii, l-a desemnat pe cel mai tânăr dintre cei trei fii ai săi, Kim Jong-un pentru a-i urma.

Întrebat apoi despre testul nuclear nord-coreean din 25 mai, fiul cel mare al lui Kim a replicat: "Este genul de întrebări pe care trebuie să le puneţi tatălui meu şi acum fratelui meu, nu mie".

Problema succesiunii lui Kim Jong-il, aflat la putere din 1994, este cu atât mai importantă, cu cât numărul unu nord-coreean a fost victima unui atac cerebral vara trecută, deşi s-a recuperat şi deţine în continuare puterea.

Kim Jong-un nu fusese citat de analişti ca fiind cel mai bine plasat pentru a-i urma tatălui său, fratele său mai mare Kim Jong-nam, în vârstă de 37 de ani, părând să fie favoritul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite