Coreea de Nord a început să umple rezervoarele rachetei pe care vrea să o lanseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a început să injecteze carburant în rezervoarele rachetei pe care intenţionează să o lanseze la jumătatea lunii aprilie, a anunţat joi jurnalul nipon Tokyo Shimbun, citând o sursă apropiată guvernului de la Phenian, relatează AFP.

"Lansarea se apropie. Probabil că data lansării va fi fixată pentru 12 sau 13 aprilie", a explicat sursa amintită, citată de Tokyo Shimbun într-o depeşă trimisă de la Seul.

Ministerul sud-coreean al Apărării nu a dorit să facă niciun comentariu imediat.

La jumătatea lunii martie, Phenianul a anunţat că va lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune, între 12 şi 16 aprilie, cu scopul de a plasa pe orbită un satelit civil de observaţie, dar Statele Unite şi aliaţii lor, în special sud-coreeni şi japonezii, consideră că este vorba despre un test deghizat de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune şi îndeamnă regimul să renunţe la el.

În pofida acestei solicitări, regimul nord-coreean a avertizat marţi că nu va renunţa "niciodată" la dreptul de a lansa "un satelit paşnic".

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a scris miercuri seara că satelitul urmează să permită acestei ţări să evalueze mai bine starea culturilor agricole şi să culeagă date meteorologice.

Acest dispozitiv de fabricaţie nord-coreeană ar urma să furnizeze şi informaţii despre păduri şi resursele naturale ale Coreei de Nord, a adăugat KCNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite