Coreea de Sud - a doua încercare de lansere a primei rachete spaţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Sud - a doua încercare de lansere a primei rachete spaţiale
Coreea de Sud - a doua încercare de lansere a primei rachete spaţiale

Coreea de Sud va încerca marţi după-amiază să-şi lanseze prima rachetă, după şase zile de la anularea unei prime lansări din cauza unei defecţiuni tehnice, a anunţat în cursul dimineţii directorul Institutului de cercetări aerospaţiale, Lee Joo-Jin, citat de AFP.

Citiţi şi:
Coreea de Sud pregăteşte lansarea primei rachete în spaţiu

Proiectul de a plasa pe orbită un satelit de cercetare de fabricaţie sud-coreeană cu o rachetă construită cu concursul unor specialişti ruşi, a fost amânat de şapte ori din 2002.

Racheta KSLV-1 /Korea Space Launch Vehicle-1/, lungă de 33 m, pentru care Seulul a cheltuit 502 miliarde de woni /419 milioane de dolari/ din 2002, urmează să fie lansată de la centrul spaţial de la Goheung, situat la 475 km sud de Seul, la 17h00 /08h00 GMT/.

În caz de succes, această lansare va permite Coreei de Sud să se integreze într-un mic grup de nouă ţări care au fost capabile să plaseze un satelit pe orbită. Coreea de Sud a lansat deja în spaţiu 10 sateliţi, dar ele au fost plasate pe orbite de rachete străine.

Pe de altă parte, Seulul a anunţat în 2007 un vast program vizând lansarea unui modul orbital spre lună până în anul 2020

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite