Coreea de Nord a numărat peste o mie de misiuni de spionaj pe teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii de la Phenian au acuzat marţi Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud de efectuarea a peste 1.100 misiuni de spionaj aerian asupra teritoriului său în ultimele şase luni.

Potrivit agenţiei KCNA, "în iunie, forţele agresiunii imperialiste americane se fac vinovate de peste 110 cazuri, iar armata regimului marionetă sud-coreean de cel puţin 90 de cazuri, ceea ce ridică la peste 1.100 numărul total al cazurilor de spionaj aerian împotriva RPDC, în primele şase luni ale anului".

Adjunctul şefului forţelor americane în Coreea de Sud declarase la începutul acestei luni că trupele pe care le conduce vor desfăşura avioane spion fără pilot, cu scopul de a monitoriza îndeaproape Coreea de Nord, care dispune de potenţial militar nuclear.

La 25 mai, regimul comunist de la Phenian a efectuat un nou test nuclear, al doilea după cel din octombrie 2006, şi a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune. Apoi Coreea de Nord a anunţat că părăseşte negocierile în format de şase (cele două Corei, China, Japonia, Rusia, SUA) privind denuclearizarea sa, a ameninţat că va ataca Coreea de Sud şi a zis că se pregăteşte de testarea unor rachete cu rază medie şi lungă de acţiune, Taepodong-2.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite