Coreea de Nord pregăteşte lansarea unei noi rachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a finalizat lucrările la instalaţiile destinate lansării unei noi rachete cu rază lungă de acţiune. Construcţia este situată pe coasta de nord-vest. Totuşi, un nou test nu pare iminent, scria marţi presa sud-coreeană citată de AFP.

Structura de lansare a unei rachete a fost instalată la reactorul Dongchang-ri, a anunţat cotidianul Chosun Ilbo, citând o sursă guvernamentală.

"Cele două sau trei luni de lucrări pregătitoare s-au încheiat. Totuşi, niciun radar nu a fost instalat şi nicio rachetă nu a fost transportată la locul testului. O lansare nu este iminentă"
, a declarat sursa, potrivit NewsIn.

Potrivit cotidianului, fotografii din satelit au dovedit existenţa unei structuri de 50 de metri înălţime, capabilă să susţină o rachetă intercontinentală de 40 de metri lungime.

Consiliul de Securitate al ONU a hotărât vineri în unanimitate să înăsprească sancţiunile impuse Coreei de Nord, ca reacţie la testul său nuclear din 25 mai, ceea ce intensifică teama Washingtonului cu privire la efectuarea unui nou test nuclear.

Phenianul a reacţionat sâmbătă vehement, ameninţând că nu va renunţa niciodată la ambiţiile sale nucleare şi că va utiliza plutoniu în scopuri millitare. În plus, oficiali americani şi sud-coreeni au dovedit recent că Phenianul s-ar putea pregăti pentru testarea unei noi rachete cu rază lungă de acţiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite