Coreea de Nord a anunţat oficial că pregăteşte un nou exerciţiu militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a notificat paza de coastă japoneză că va desfăşura exerciţii militare între orele 02.00 şi 14.00, ora României, la o dată neprecizată. Exerciţiile vor avea loc în largul portului Wonsan (est), oraş situat la circa 100 de kilometri nord de frontiera dintre cele două Corei.

"Zona desemnată pentru exerciţiu este situată în apele de la limita coastelor răsăritene ale Coreii de Nord", pe o suprafaţă de 110 de kilometri pe 450 de kilometri, a precizat paza de coastă japoneză într-un comunicat.

Mai citiţi şi:
VIDEO SUA au instalat în Hawaii un dispozitiv de apărare împotriva unei rachete nord-coreene
Coreea de Nord avertizează SUA: Vom riposta imediat!
Dorin Chioţea: "În Coreea de Nord nu ai voie să mergi în alt oraş şi celularele sunt interzise"

Japonezii au adăugat că au avertizat navele care s-ar putea afla în larg în Marea Japoniei.

"Având în vedere că zona se află în largul oraşului port Wonsan, măcar nu ne temem că ar putea viza Japonia", a subliniat Garda de Coastă.

Coreea de Nord a testat în aprilie racheta nucleară Taepodong-2 care a zburat 3.000 de kilometri până în Alaska. După exerciţiul nord-coreenilor, SUA, China, Rusia, Coreea de Nord, Japonia, Uniunea Europeana au criticat acest demers şi au spus că vor impune guvernului de la Phenian noi sancţiuni.

În replică, Coreea de Nord a spus că nu va renunţa la programul său nulear, va continua testele, va începe un program de îmbogăţire cu uraniu şi va folosi în armament tot plutoniul de care dispune.

"Ţinând cont de felul în care îşi ameninţă constant vecinii, nu cred că încape îndoială că demersurile Coreei de Nord reprezintă o ameninţare şi pentru securitatea Statelor Unite şi pentru întreaga lume", a spus preşedintele american Bracak Omaba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite