Coreea de Nord se orientează spre metode de război neconvenţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Nord se orientează spre metode de război neconvenţionale
Coreea de Nord se orientează spre metode de război neconvenţionale

Coreea de Nord se orientează spre metode de război neconvenţionale, pentru că ştie că armata sa ar fi înfrântă într-o confruntare directă cu SUA şi Coreea de Sud a declarat marţi un general american, relatează AFP.

Nord-coreenii îşi concentrează eforturile pe domenii ca războiul cibernetic, dispozitivele explozive artizanale şi rachetele, a spus generalul Walter Sharp, comandantul forţelor americane din Coreea.

"Cred că nord-coreeni şi-au dat seama că nu pot câştiga într-o ofensivă convenţională", a spus el.

Având în vedere caapacităţile forţelor sud-coreene şi americane, se se orientează spre un gen de ameninţări neconvenţionale sau "asimetrice", a declarat generalul.

Militatrii americani încerarcă deci să înveţe lecţiile din conflictele dn Irak şi Afganistan, unde dispozitivele explozibile artizanale plasate pe drumuri s-au dovedit a fi arma preferată a rebelilor, a declarat generalul.

Armata americană se pregăteşte ca nord-coreenii să folosească instrumente de război cibernetic şi s-a asigurat, cu armata sud-coreeană, de securizarea reţelelor de comunicaţii sensibile.

De asemenea, programul de rachete nord-coreean ar putea fi considerat un aspect al acestei strategii asimetrice, în măsura în care are ca scop să permită regimului să exercite un şantaj şi să răspundă forţelor convenţionale ale aliaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite