Coreea de Nord consideră încercările de a impune o blocadă împotriva sa un "act de război"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a declarat sâmbătă că va considera încercările SUA de a impune o blocadă împotriva sa drept un "act de război" şi va începe să îmbogăţească uraniu pentru arme, în reacţie la înăsprirea regimului de sancţiuni anunţată vineri de ONU, informează Reuters şi AP.

Mai citeşte şi:

ONU a decis sancţiuni mai aspre pentru Coreea de Nord

Kim Jong-Il pregăteşte un nou test cu rachetă - surse
SUA: testul nuclear şi succesiunea la Phenian, o combinaţie periculoasă

Consiliul de Securitate al ONU şi-a înăsprit vineri regimul de sancţiuni împotriva Coreii de Nord în replică la testul nuclear efectuat de Phenian la 25 mai, potrivit Agerpres.

În rezoluţia cu numărul 1874, adoptată în unanimitate de cei cincisprezece membri ai săi, CS al ONU a autorizat un sistem întărit de inspectare a transporturilor aeriene, maritime şi terestre cu destinaţia sau de provenienţă din Coreea de Nord şi o extindere a embargoului asupra armelor.

Textul prevede de asemenea o consolidare a sancţiunilor financiare împotriva Phenianului, mărirea listei de entităţi nord-coreene afectate de îngheţarea conturilor lor din străinătate şi includerea unor persoane fizice pe această listă. În acelaşi timp, rezoluţia vizează împiedicarea activităţilor nucleare şi balistice ale regimului comunist.

Phenianul este deja ţinta unor sancţiuni ale Consiliului de Securitate prevăzute de rezoluţia 1718, adoptată în octombrie 2006, în urma primului test nuclear nord-coreean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite