Coreea de Nord avertizează SUA: Vom riposta imediat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regimul comunist nord-coreean a amintit luni dimineaţă Statele Unite că dispune de arme nucleare şi a avertizat SUA că va riposta în cazul oricărei ameninţări.

Anunţul Coreei de Nord vine în condiţiile în care armata americană supraveghează în prezent o navă nord-coreeană, suspectată că ar transporta o încărcătură nucleară, în largul coastelor Chinei.

Acest lucru ar putea să fie un test pentru interceptările viitoare ale navelor nord-coreene, un demers despre care Phenianul a spus că îl consideră un act de război.

Ziarul nord-coreean de stat "Rodong Sinmun" a mai comentat într-un articol publicat luni că "atâta timp cât ţara noastră a devenit o putere nucleară de invidiat, Statele Unite ar trebui să se uite cu mai multă atenţie cu cine are de-a face".

"Ar fi o greşeală majoră pentru Statele Unite să creadă că vor rămâne nevătămate dacă aprind fitilul războiului în peninsula coreeană", a mai spus portavocea preşedintelui nord-coreean, Kim Jong-il.

SUA a anunţat că va apăra Coreea de Sud împotriva oricărei ameninţări nucleare. De asemenea, a amplasat în Hawaii, unde se presupune că ar putea ajunge rachetele nord-coreene, scut anti-rachetă.

Armata americană supraveghează în prezent o navă nord-coreeană în largul coastelor Chinei suspectată că ar transporta o încărcătură nucleară. Vaporul Kang Nam 1, o navă de 2.000 de tone, a părăsit portul nord-coreean Nampo (vest) la 17 iunie şi are ca destinaţie finală Myanmar, via Singapore.

Nava este una dintre cele cinci vapoare botezate Kang Nam, folosite până în prezent de Phenian pentru comerţul cu arme, a precizat postul de televiziune.

Rezoluţia 1.874 a Consiliului de Securitat al ONU stabileşte un sistem strict de verificare a încărcăturilor aeriene, maritime şi terestre către sau dinspre Coreea de Nord şi extinde embargoul în ceea ce priveşte armamentul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite